Diari Més

Societat

Paul i Carina, els noms que ara més es posen a les comarques de Tarragona, segons Caprabo

El programa 'Benvingut Nadó', que ajuda a 2 de cada 3 famílies catalanes, constata els nous hàbits per triar el nom dels nadons

Imatge d'un nadó.

Paul i Carina, els noms que ara més es posen a les comarques de Tarragona, segons Caprabofreeimages.com

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Paul i Carina són els noms de nen i de nena preferits dels pares tarragonins, segons les dades recollides durant el 2015 en el programa d'Ajuda a les Famílies 'Benvingut Nadó' de Caprabo.

Al conjunt de Catalunya les preferències es decanten per Marc i Martina. De fet, Marc encapçala el rànquing de noms de nen des del començament del programa 'Benvingut Nadó', fa més de 20 anys. Per la seva banda, Martina manté el lideratge en el rànquing, que ja va obtenir el 2013, 2011 i 2010, mentre que el 2012, el nom líder va ser Júlia.

El cas de les comarques de Tarragona marca una diferenciació notable respecte del conjunt de Catalunya. Després de Carina es manté com a nom més triat el de Júlia i el tercer és el de Bianca. En el cas dels nens, el de Paul no es repeteix en cap altra demarcació entre els més escollits. El segon més posat a Tarragona és el de Biel i el tercer, Marc.

Altres dades d'interès que desvela el programa indiquen que els noms tradicionals de nen estan en recessió. És el cas d'Antonio, Francisco, José i Josep, que s'han dividit per deu en una generació; mentre que altres com Jordi, Javier, Xavier o Carles, ho han fet per tres. En el cas de les nenes, els noms tradicionals que es troben en major recessió són Isabel i Montserrat, que s'han dividit per tres en una generació.

Noms de nens més posats al 2015 .tg {border-collapse:collapse;border-spacing:0;border-color:#aabcfe;} .tg td{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:#aabcfe;color:#669;background-color:#e8edff;} .tg th{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;font-weight:normal;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:#aabcfe;color:#039;background-color:#b9c9fe;} .tg .tg-yw4l{vertical-align:top} .tg .tg-6k2t{background-color:#D2E4FC;vertical-align:top} @media screen and (max-width: 767px) {.tg {width: auto !important;}.tg col {width: auto !important;}.tg-wrap {overflow-x: auto;-webkit-overflow-scrolling: touch;}}

Noms de nenes més posats al 2015 .tg {border-collapse:collapse;border-spacing:0;border-color:#aabcfe;} .tg td{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:#aabcfe;color:#669;background-color:#e8edff;} .tg th{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;font-weight:normal;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:#aabcfe;color:#039;background-color:#b9c9fe;} .tg .tg-yw4l{vertical-align:top} .tg .tg-6k2t{background-color:#D2E4FC;vertical-align:top} @media screen and (max-width: 767px) {.tg {width: auto !important;}.tg col {width: auto !important;}.tg-wrap {overflow-x: auto;-webkit-overflow-scrolling: touch;}}

Programa Benvingut Nadó

El Programa d’Ajuda a les Famílies Benvingut Nadó és una iniciativa que té més de 24 anys d'història. El programa es concreta en una cistella amb productes per a nadons i descomptes en compres per a l'arribada dels recent nascuts. Al llarg de la seva història, Caprabo ha distribuït més de 1,3 milions de cistelles que representen ajudes per un valor superior a 300 milions d'euros. Benvingut Nadó ha ajudat a 2 de cada 3 famílies catalanes.

tracking