Diari Més

Festes

Engega la Festa Major del Vendrell

Un dels actes significatius de la festa vendrallenca serà l'encesa del campanar

Engega la Festa Major del Vendrell

Engega la Festa Major del VendrellDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Vendrellcelebra , aquest dilluns, el primer dia de la festamajor, coincidint amb la festivitat de Sant Jaume, on la tronada i el repic de campanes a les 12 h han estat els gran protagonistes. Durant latarda, hi hagutdos espectacles infantils, sardanes i una exhibició de ball d’escoles de dansa. El castell de focs artificials, que tornarà a fer-se al Camp d’Esports serà l’encarregat de posar punt i final a la jornada. Tot seguit, el concert d’empalmada comptarà amb les actuacions de Tobogan Tones, Lax´n´Busto, Buhos i Dj Ecléctico.

L’endemà, el dia de Santa Anna, arrencarà amb les matinades a càrrec de Les Gralles del Baix Penedès i els grallers Tocats de Canya, i també amb unes matinades de la mà del Ball de Diables del Vendrell. Més tard, l’església acollirà l’ofici solemne en honor a Santa Anna, amb l’acompanyament musical de la cobla de tres quartans Ço del Botafoc. Seguidament, donarà pas la Ballada d’Honor a Santa Anna i la cercavila de cultura popular. Com ja és tradicional, a la cercavila li seguiran els versos dels Diables i l’actuació castellera dels Nens del Vendrell. Cal destacar l’encesa del campanar, com un altre dels actes més significatius de la Festa Major vendrellenca.

El Dia de Santa Anneta, el 27 de juliol, es continuarà amb el desdoblament de la cercavila de grups de cultura popular, que ja es ve fent des de fa dos anys i que té una bona acollida. Pel matí, sortirà pels carrers del Vendrell la cercavila infantil i, a la tarda, la dels grups d’adults. Aquest any, s’hi afegirà una cercavila de l’Agrupació Musical i Majorets Santa Anna. Un show infantil, una exhibició de ball d’escoles de dansa i una masterclass de zumba completaran la tarda. A la nit, es podrà gaudir de la Festa 40 Principals.

tracking