Diari Més

Els morellencs gaudeixen de l'inici de la Festa Major d'Estiu

En la segona setmana d’actes destaquen propostes com el Concert Jove, els 25 anys de la Zeuzera Pyrina, el sopar popular o la 54a Curs Ciclista, entre d'altres

Els morellencs gaudeixen de l'inici de la Festa Major del Morell

Els morellencs gaudeixen de l'inici de la Festa Major del MorellDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Morell està de Festa Major. Els seus habitants ho saben i gaudeixen plenament dels actes organitzats per l’Ajuntament i pel seguit d’entitats culturals que hi posen el seu gra de sorra per aconseguir, com així està succeint, que l’èxit de participació sigui la tònica dominant durant les celebracions.

El passat divendres va tenir lloc el tret de sortida als festejos en honor a Sant Abdó i Sant Senén i, des de llavors, els actes realitzats han comptat amb un gran nombre de públic assistent. Des del concert de corals de divendres, fins a laHoly Party celebrada aquest diumenge. I això sense oblidar el concert popular a càrrec de Landry el Rumbero, Les Absentes i Nanix in the Mix, així com la baixada d’andròmines, les activitats infantils i la resta depropostes celebrades.

Entre aquestes activitats cal destacarl’èxit de participació de la primera festa dels Nins i els Nons, celebrada dissabte al matí i que va reunir més de 120 joves del Morell i de Vilallonga. L’activitat va comptar amb l’organització conjunta de la morellenca Associació Cultural l’Embruix i de l’Associació de Joves de Vilallonga.

La intensa pluja caiguda la nit de divendres va obligar a suspendre el concert que havien d’oferir The Gramaphone Allstars Big Band i la banda de Reggae Second Trast. Aquesta segona setmana de festestambé compta amb moltsactes, com laa projecció de la pel·lícula'Ocho apellidos catalanes', dimecres a les deu de la nita la Plaça de la Font; les activitats infantils la tarda de dijous, dia en què també es commemorarà el 25è aniversari de la Zeuzera Pyrina i es celebrarà la Festa de la Pedregada, entre altres propostes.

Divendres arribarà el moment de la tradició amb la cercavila popular i la pujada dels gegants Senén i Clariana, acte que tindrà continuïtat amb l’Inici oficial de les festes amb la ballada del Drac, l’encensa de la tronada i el repic de campanes. La jornada es completarà amb la Cistella dels Mil Metres, per commemorar els més de 30 anys d’activitat del Club Bàsquet Morell, així com amb elSopar Popular de Festa Major i el posterior concert de versions amb els divertits Zapping Trio.

Oques Grasses, Doctor Prats iJuantxo Skalari & La Rude Band

El Morell arribarà així al 30 de juliol, dia dels patrons Sant Abdó i Sant Senén. I per commemorar una data tan destacada, el programa d’actes festius oferirà propostes com el tir al plat, una exposició de motos antigues, animació amb xaranga, tempta de vaquetes, el Vermutapes, la refrescant Zeuzera Pyrina, una ballada de sardanes, el tradicional ball de Festa Major i, finalment, un dels moments més esperats de la Festa Major morellenca: el Concert Jove, que a partir de les 23.30 h i a l’avinguda dels Països Catalans permetrà als assistents gaudir amb quatre actuacions: Oques Grasses, Doctor Prats, Juantxo Skalari & La Rude Band i DJ Na Fentt.

El concert s’allargarà fins ben entrada la matinada, en una nit que serà molt curta per als més incondicionals de les celebracions morellenques, ja que a les set del matí del 31 de juliol donaran inici les Matinades traguejades, així com la tempta de vaquetes. Ja al punt del migdia tindrà lloc l’Ofici Solemne de Festa Major, amb missa cantada a càrrec de la Coral Guspira. En acabar l’acte litúrgic, l’atenció es traslladarà al jardí de l’Ajuntament, on tindrà lloc el vermut popular.

A la tarda, el protagonisme serà per a l’esport amb la 54a edició de la Cursa ciclista Gran Premi del Préssec, mentre que al vespre es durà a terme el Seguici cerimonial en honor als patrons del municipi i, ja a la nit, arribarà l’espectacle 'Marabunta' de Guillem Albà & The All in Orchestra.

Finalment, la Festa Major d’Estiu del Morell tancarà el programa el dilluns 1 d’agost, amb la festa aquàtica per a la canalla, el torneig d’escacs, la festa de l’escuma i el Ball de Sant Miquel i Correfoc.Tot plegat, mentre es desenvolupa la Festa Major té lloc el concurs d’Instagram, que ofereix diversos premis i que permetrà als participants copsar les celebracions des d’un punt de vista únic, diferent i original.

Els morellencs gaudeixen de l'inici de la Festa Major del Morell

Els morellencs gaudeixen de l'inici de la Festa Major del MorellDiari Més

tracking