Diari Més

Medi Ambient

La població exigeix als alcaldes del Camp un estudi sobre la qualitat de l'aire

La Plataforma Cel Net va engegar la campanya a Change.org amb l'objectiu d'arribar als 5.000 firmants

Imatge del passat dilluns, quan les torxes de Dow i Repsol treien fum negre.

La Generalitat obre un expedient informatiu a l'episodi de les torxesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma Cel Net, que lluita per frenar«el creixement de la indústria contaminant a la Vall del Francolí», tal i com es descriuen ells mateixos, va crear, a finals del mes de juny, una petició online a Change.org per demanar als alcades del Camp de Tarragona que financiïn un estudi «independent, exhaustiu i verídic» sobre la qualitat de l'aire a la zona.

Més de 2.600 personesja han firmat per donar suport a la petició, que arran delsrecents incidents a les empreses químiques del Camp, que han emès fumarades contaminants per problemes tècnics de manera repetitiva des del maig, demanauna solució al problema.«Exigim aMercè Rius, directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya;Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona;Josep Poblet, alcalde de Vila-Seca;Roc Muñoz, alcalde de la Canonja;Pere Granados, alcalde de Salou;Joan Maria Sardà, alcalde de la Pobla de Mafumet;Oscar Sánchez, alcalde de Constantí; iJoan Martí Pla, alcalde de Perafort i Puigdelfí, que financiïn l'estudi», remarca la demanda popular, que pretén arribar als 5.000 firmants i ser presentadaals alcaldes esmentats. I és que des de Cel Netcreuen necessàriala transparència pel que fa a l'afectació tant de la salut de les persones com del medi ambient per part de les emissions que realitzenles empreses i indústries del Camp de Tarragona.

Aconseguirel desenvolupamentdel'estudi és la primera demanda de la Plataforma. Però en segona instància, i no menys important, volenque els resultats de l'estudi serveixin per «prendre les mesures institucionals i legislatives adients per vetllar per la salut dels habitants i el territori del Camp de Tarragona».

A l'Ajuntament de Tarragona

Aquestademanda se suma a la que l'oposició del consistori tarragoní, formada perICV-EUiA, CUP, CiU, ERC-MÉS-MDC i C's, realitza al govern municipal per a que financiï un estudi sobre la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona, tal i com s'havia acordat en una moció aprovada el juliol del 2015 per unanimitat al Ple Municipal. Segonsels grups municipals de l'oposició, l'equip de govern encara no ha complert cap dels punts acordatsfa un any, i demana celeritatperquè,amb els 35.000 euros dels pressupostos del 2015 destinats a aquest tema, es realitzi, «tal com s'havia acordat, un estudi de la qualitat de l'aire del Camp de Tarragona».

tracking