Diari Més

TURISME

La fallida de LowcostTravelGroup afecta més d'un centenar de turistes

Un dels principals bancs de llits ‘online’ que treballava amb Salou va cessar les seves operacions divendres

La companyia va portar 250.000 turístes britànics a destinacions espanyoles l'any passat.

La fallida de LowcostTravelGroup afecta més d'un centenar de turistesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LowcostTravelGroup, una de les principals agències de reserva en línia va cessar les seves operacions el passat divendres i va deixar en l’aire els 110.000 clients que tenien viatges contractats per les pròximes setmanes i 27.000 ja allotjats a hotels d’arreu del món. D’aquest total, un 80% estarien repartits en els destins espanyols amb què treballava l’agència, entre aquests, Salou, Balears, Tenerife i Fuerteventura.

La fallida d’aquesta companyia, que té oficines a Londres i Mallorca, hauria afectat més d’un centenar de turistes anglesos que es troben allotjats a hotels de Salou. Algunes fonts asseguren que es tractaria d’un grup de 140 turistes.

La companyia emetia un comunicat divendres passat assegurant que posava punt final a les seves activitats després dels «exhaustius intents de la seva direcció de rescatar el grup, que s’han vist obstaculitzats per l’entorn financer turbulent recent». Segons la publicació especialitzada Hoteltour, el tancament de la companyia hauria deixat un deute de més de 50 milions d’euros, sobretot entre els hotels de les illes Balears.

Malgrat tot, el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Salou, assegurava ahir que resulta difícil tenir una xifra exacta de quants turistes del municipi estarien afectats per la fallida i de quina manera. «És molt difícil tenir una xifra exacta. A Salou treballaven directament amb els hotels o bé a través d’agències receptores. Em consta que, en alguns hotels, ja es treballava amb prepagament, un sistema que s’utilitza quan l’empresa genera desconfiança. D’aquesta manera l’operador turístic ha d’ingressar l’import abans de l’estada. I, en molts casos, ja es feia així, perquè se sabia que pagava tard», afirmava el regidor.

En el cas dels hotels que hagin rebut turistes a través d’una receptora, habitualment aquesta acostuma a fer-se’n càrrec. En alguns casos, els hotels podrien estar cobrant directament als clients, els quals hauran d’esperar a arribar al seu origen, al Regne Unit, per poder reclamar a les agències. Els que sembla que ho tindran pitjor són els que hagin contractat les estades directament per Internet.

Poca repercussió

En qualsevol cas, el regidor de Turisme de Salou, Benet Presas, assegura que, per la capital de la Costa Daurada, la fallida de LowcostTravelGroup «no representa un problema de gran magnitud, tot i que pot produir algunes afectacions».

LowcostTravelGroup ha emès un comunicat amb què demana disculpes als clients. L’any passat va portar a Espanya 250.00 turistes britànics, principalment a les Illes Balears.

tracking