Diari Més

Festes

El Vendrell es vesteix de Festa Major

Enguany, es posa l’accent als concerts i a les activitats infantils

El Vendrell es vesteix de Festa Major

El Vendrell es vesteix de Festa MajorDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Vendrell es prepara per viure, del 25 al 28 de juliol, la seva festa major amb propostes per a tots els públics. Durant els dies previs ja hi ha programats diversos actes que han estat els responsables de començar a escalfar l’ambient, aquest passat cap de setmana.

El dissabte 16 de juliol, a la plaça Nova, es va celebrar el 25è aniversari del Cabrot de Foc. I el diumenge 17, al migdia, a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, va tenir lloc l’acte de nomenament del Portants d’Honor; mentre que a la tarda, a la plaça del Tívoli, es va representar el sainet En Pau de la Gralla o la Festa Major de la Vila de Ramoni Vidales.Posteriorment, al vespre, els vendrellencs van gaudir de la 38ª Cursa Popular Vila del Vendrell, i a la nit van poder assitir a un concert d’orgue a la fresca.

Abans d’arribar als dies principals, també hi ha actes previs com l’inici del VI Torneig de pàdel Festa Major del Vendrell i el Concurs d’Aparadors d’aquest dilluns: entre moltes altres activitats musicals i culturals.

El primer dia de la festa grossa, coincidint amb la festivitat de Sant Jaume, inclourà la tronada i el repic de campanes a les 12 h. A la tarda, hi haurà dos espectacles infantils, sardanes i una exhibició de ball d’escoles de dansa. El castell de focs artificials, que tornarà a fer-se al Camp d’Esports serà l’encarregat de posar punt i final a la jornada. Tot seguit, el concert d’empalmada comptarà amb les actuacions de Tobogan Tones, Lax´n´Busto, Buhos i Dj Ecléctico.

L’endemà, el dia de Santa Anna, arrencarà amb les matinades a càrrec de Les Gralles del Baix Penedès i els grallers Tocats de Canya, i també amb unes matinades de la mà del Ball de Diables del Vendrell. Més tard, l’església acollirà l’ofici solemne en honor a Santa Anna, amb l’acompanyament musical de la cobla de tres quartans Ço del Botafoc. Seguidament, donarà pas la Ballada d’Honor a Santa Anna i la cercavila de cultura popular. Com ja és tradicional, a la cercavila li seguiran els versos dels Diables i l’actuació castellera dels Nens del Vendrell. Cal destacar l’encesa del campanar, com un altre dels actes més significatius de la Festa Major vendrellenca.

El Dia de Santa Anneta, el 27 de juliol, es continuarà amb el desdoblament de la cercavila de grups de cultura popular, que ja es ve fent des de fa dos anys i que té una bona acollida. Pel matí, sortirà pels carrers del Vendrell la cercavila infantil i, a la tarda, la dels grups d’adults. Aquest any, s’hi afegirà una cercavila de l’Agrupació Musical i Majorets Santa Anna. Un show infantil, una exhibició de ball d’escoles de dansa i una masterclass de zumba completaran la tarda. A la nit, es podrà gaudir de la Festa 40 Principals.

El proper dilluns 28 de juliol, Dia del Gos, entre moltes altres propostes, en destaca el trasllat de la imatge de Santa Anna a casa d’un portant d’honor, les representacions del Ball de Malcasats, l’acte de nomenament dels nous Administradors de Santa Anna de la Festa Major del 2017, que encendran el quilòmetre de traca, la qual donarà pas un espectacle de monòlegs amb José Corbacho i María Juan i els concerts de la nit.

Els organitzadors han explicat que han volgut potenciar els concerts i les activitats infantils. Pel que fa als concerts, s’ha apostat pels grups locals i, d’altra banda, s’ha aconseguit que tots els dies hi hagi propostes per als infants de totes les edats.

Tots els actes es podran consultar de forma detallada en el programa de la Festa Major, que tindrà dos formats, un de mà gratuït i un de pagament en forma de pack, que inclou el llibre amb els actes i moltes altres sorpreses. Aquest pack es podrà adquirir al preu de 10€ a la Dolceria Soler, a L’Obrador, a la Farmàcia Rovira, al CIT, al Centre cívic L’Estació i a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga. El programa d’actes també es pot consultar al web municipal.

tracking