Diari Més

Practicar ioga a la platja, una manera diferent de començar el dia

Tots els dimarts a les nou del matí dels mesos de juliol i agost es fa una sessió col·lectiva de ioga a la platja de la Pineda

Imatge de la sessió de ioga a la platja.

Practicar ioga a la platja, una manera diferent de començar el diaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Passen pocs minuts de les nou del matí i ja són més de cinquanta les persones que, a poc a poc, han anat desplegant tovalloles o estoretes a la zona de platja de la Pineda que queda just davant de l’Oficina de Turisme. Som a 12 de juliol i el dia s’ha llevat mig ennuvolat, i tot i que fa calor, bufa una brisa marina suau. Sembla que tot conflueixi. Gabriela Baldini, professora de ioga, dóna la benvinguda als presents i comença a parlar. De fons, pels altaveus, sona una música relaxant. Molts passavolants s’aturen i pregunten. Prenen nota mental per venir el següent dimarts. A mida que passen els minuts s’hi van afegint persones, i cap al final de la classe ja en són més de vuitanta. Homes i dones de totes les edats, avis, pares, joves i nens.

Ioga per a tothom

Les sessions de ioga a la platja de la Pineda es fan tots els dimarts de juliol i agost a les 9 del matí. Estan pensades per a tots els públics. «Hem pensat l’activitat perquè les persones que no han tingut mai accés a aquesta disciplina la puguin practicar sense experiència prèvia, i de fet volem que sigui una activitat familiar», apunta Baldini.

Per a la professora de ioga, el fet de dur a terme les sessions a l’aire lliure afegeix un valor molt clar a l’activitat: «permet que estem en contacte amb la natura, recordar que en formem part, perquè amb el ritme de vertigen que portem tots ens n’hem anat allunyant; fonamentalment es tracta de tornar a l’estat natural de l’ésser». Gabriela Baldini també assegura que tot plegat acaba sent una «explosió dels sentits, perquè es conjuguen el sol, la brisa marina, l’aire pur que fa olor de iode i salnitre, la sorra... és un entorn que convida a interioritzar i relaxar-se».

Ja fa vuit anys que aquesta activitat, promoguda pel Patronat Municpial de Turisme, es fa a la Pineda, i amb el pas dels anys s’ha convertit ja en un clàssic de l’estiu al nucli de vora mar. Tot va començar gairebé per casualitat, quan Baldini va convidar els seus alumnes de classe de ioga a practicar-lo vora el mar aprofitant el bon temps. A poc a poc se’ls van anar afegint persones, fins que des del Patronat es va veure l’oportunitat i la necessitat de convertir-ho en una activitat oberta a tothom.

Aquest any també, com ja s’ha fet en passades edicions, es faran les sessions sota la llunya plena (enguany els dies 20 de juliol i 18 d’agost a les 20.30 h), durant les quals, segons explica Baldini, també es buscarà connectar amb els cicles naturals i l’univers.

Esport a l’aire lliure

Les sessions de ioga no són l’única activitat dirigida que es fa. Així, Els dies,21 i 28 de juliol, i 4,11,18 i 25 d’agost es faran classes d’aquagim a la Zona esportiva de la platja, mentre que els dies 20, 27 de juliol, 3, 10, 17, 24 i 31 d’agost es faran altres activitats esportives dirigides.

tracking