Diari Més

Salut informa que hi ha un infant hospitalitzat per enterovirus i que no n'hi ha cap a la UCI

En les últimes setmanes s’han detectat 105 casos i, segons fonts del Departament, la majoria evolucionen favorablement

Una ONG busca voluntaris per acompanyar malalts de Joan XXIII

Una ONG busca voluntaris per acompanyar malalts de Joan XXIIICristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un menor ingressat a un centre hospitalari i cap afectat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) és l’últim balanç que ha fet públicaquest dijousel Departament de Salut sobre el nombre de casos d’enterovirus amb afectació neurològica en infants. En total, en les últimes setmanes s’han detectat 105 casos, i segons el comunicat de Salut, la gran majoria evolucionen favorablement. Es manté activada la taula de seguiment i el protocol de detecció i tractament precoç que les autoritats sanitàries catalanes van posar en marxa arran d’un nombre excepcional de casos d’infecció.

Els enterovirus són un tipus de virus que circulen àmpliament entre la població. Majoritàriament produeixen quadres lleus (febre, erupcions cutànies o quadre respiratori) i sovint les infeccions són asimptomàtiques. La major part d’infeccions per enterovirus no provoquen alteracions neurològiques i, si ho fan, solen ser quadres lleus. El Departament de Salut recomana fer vida normal, i només en cas de febre, evitar que els menors assisteixin als casals, als esplais d'estiu, a les colònies o a les escoles bressol.

Les infeccions per enterovirus es transmeten fonamentalment per via fecal-oral i respiratòria. Per tant, es recomana reforçar mesures higièniques que ja són habituals: rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després d’anar al lavabo i canviar bolquers. També s’aconsella tapar-se la boca i el nas amb un mocador d’un sol ús en cas d’esternut, o bé amb la part interna del colze però mai amb les mans, ja que és la via de contagi de virus a d'altres persones.

Salut recorda que cal portar els menors al pediatre quan presentin alguns dels símptomes que s’associen a l’afectació neurològica en el context de la infecció: tremolors, sacsejades, debilitat, dificultat per empassar o somnolència molt marcada, generalment acompanyat de febre.

tracking