Diari Més

Banyeres del Penedès

Denuncia que prohibeixen ballar la seva filla al Ball de Bastons per portar un mocador amb una estelada

El pare de la nena recentment ha publicat una carta a Facebook on explica la situació

Denuncia que el Ball de Bastons de Banyeres prohibeix a la seva filla ballar per portar un mocador amb una estelada

Denuncia que el Ball de Bastons de Banyeres prohibeix a la seva filla ballar per portar un mocador amb una esteladaJordi Inglada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Inglada, de Banyeres del Penedès, denuncia la situació que ha viscutdurant gairebé un any amb la junta del Ball de Bastons de la localitat a través d'una carta publicada a la xarxa social Facebook. Inglada explica que la seva filla, Juliana, ha estat exclosa del ball per lluir un mocador amb una estelada durant les actuacions.

Els fets, assegura, van començar l'estiu passat, quan la petita es va posar al cap un mocador amb una estelada per a una actuació al municipi de les Peces. En aquell primer moment, i després del ball, un pare es va queixar per la situació a través del Whatsapp, enviant un missatge al grup dels bastoners infantils. Aquest primer missatge, explica Ingalda, «va portar a molts comentaris desafortunats, fins al punt que vam haver de marxar del grup».

A la següent actuació, a Altafulla, la presidenta del grup va demanar a Jordi Inglada si li podia treure el mocador, que la petita tornava a dur al cap. El pare de la Juliana no hi va accedir. L'endemà va tenir lloc una reunió a Banyeres, i aquest va ser un dels temes que es van tractar. Segons Inglada no es va arribar a cap acord, «i jo vaig dir que la nena continuaria portant el mocador».

Aquest estiu, la Juliana va tornar a actuar amb el mocador durant un ball el 23 de juny, coincidint amb la Flama del Canigó. El 3 de juliol la cap de colla va comunicar a Inglada que la junta havia acordat que s'havien de complir els estatuts i normes de règim intern, i que en cas de negació la Juliana no podria ballar. «Jo els vaig demanar que m'ho comuniquessin per escrit i que se'm lliurés una còpia dels estatuts i del règim intern», segueix Inglada. Després d'això, el dia 7 de juliol, la junta va portar al pare una carta de laCoordinadora de Balls de Bastons de Catalunya, «on deixaven clar que el que calia era complir els estatuts».

L'endemà començava la Festa Major, i abans de l'inici de l'actuació, en una reunió amb la Junta i els membres de la Coordinadora, Inglada va denunciar que als estatuts hi figura que no es pot portar res més que no formi part del vestuari propi, «i molts membres del ball duen complements com penjolls i mocadors diferents sense cap conseqüència». Tot i això, va sentenciar que «la meva filla ha vingut per ballar i no li traurem el mocador». «Sé que estem incomplint la normativa», seguia, «que podem ser sancionats i expulsats, i si es dóna el cas ho acceptarem».

Finalment Ingalda va preguntar a la junta si la nena podria ballar. Davant la negativa si la petita no es treia el mocador, ell i la seva dona van agafar la Juliana i van marxar.

tracking