Diari Més

UNIVERSITAT

L'educació per combatre el racisme

L’Associació d’Estudiants Àrabs ha premiat als nouvinguts amb millor expedient de batxillerat de Tarragona

El principal objectiu de l'acte va ser donar suport als joves estudiants àrabs.

L'educació per combatre el racismeDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«L’educació és l’arma més poderosa que pots utilitzar per canviar el món». Aquesta cèlebre frase de Nelson Mandela dóna sentit a la trajectòria professional dels prop de 150 joves de parla àrab de la Universitat Rovira i Virgili. L’Associació d’Estudiants Àrabs (AAET) ha premiat els tres nouvinguts amb millor expedient acadèmic de secundària del Camp de Tarragona. L’acte es va celebrar el passat divendres 8 de juliol al Campus Catalunya, i la intenció era fomentar i donar suport als joves estudiants nouvinguts.

El primer premi va ser per Mohamed Oudriss Hajji, de l’Institut Roseta Mauri de Reus, que va aconseguir una nota mitjana de batxillerat de 8,72. Es va emportar un viatge per a dues persones a una ciutat imperial del Marroc, i a més, 300 euros. Chakir Guemmout Tangi, de l’Institut de Vila-seca, va guanyar el segon premi: un viatge a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i 100 euros. En Chakir va treure un 8,63, sis dècimes més que Hasnae Kassemy, de l’Institut Baix Camp de Reus, que es va emportar quatre entrades pel PortAventura i 50 euros.

La vicerectora de Docència, Estudiants i Comunitat Universitària de la URV, Arantxa Capdevila, va subratllar «la gran càrrega positiva i la capacitat de transformació de l’educació, que es produeix en quatre nivells: en el nivell personal, en el social, en el present, i sobretot, en el futur».

La directora del Departament d’Ensenyament a Tarragona, Sílvia Rodes, va dir, fent referència a les persones nouvingudes de parla àrab, que «cal que la població autòctona venci la por a la diferència i desmunti els estereotips». També va destacar la importància de treballar contra l’abandonament dels estudis dels alumnes àrabs i donar suport a les seves famílies en la tasca educadora. Per la seva banda, el cònsol general del Regne del Marroc a Tarragona, Abdelaziz Jatim, va concloure que «els enemics del progrés són la ignorància, la marginació i l’exclusió».

Durant la cloenda del curs, l’AAET també va premiar les millors frases presentades al concurs Fes reflexionar Tarragona. El premi era la reproducció de les frases de l’Estació d’Autobusos de Tarragona i un val de 25 euros per l’Abacus. «L’educació és una eina que en permet pensar i que, per tant, ens fa lliures», era una de les frases guanyadores.

Difondre els valors de la igualtat

L’Associació d’Estudiants Àrabs ha nascut enguany com a entitat sense ànim de lucre, associada a la URV i fundada per estudiants universitaris àrabs de Tarragona. A més de promoure l’educació a tots els nivells, vol fomentar la difusió i la connexió cultural, involucrar els àrabs en la construcció de la comunitat tarragonina i difondre els valors de la igualtat entre persones, per contribuir a la lluita contra la discriminació, el racisme i la xenofòbia. Com a primer projecte, l’Associació d’Estudiants Àrabs ha iniciat una campanya als barris de Tarragona per conscienciar als pares i les famílies de la importància de l’escola.

tracking