Diari Més

Societat

Algunes platges tarragonines alerten de la presència de meduses

La Creu Roja aconsella als banyistes sortir de l’aigua si es veu una medusa a prop

Les principal platges afectades per la presència de meduses són la Móra i Tamarit.

Algunes platges tarragonines alerten de la presència de meduses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les platges de la Móra i de Tamarit han aixecat bandera groga per la presència de meduses. Durant tot el matí d’avui dissabte 9 de juliol, diverses persones han vist aquests invertebrats molt a prop de la costa. És per això que la Creu Roja de Mar ha decidit aixecar bandera. Feia aproximadament 8 anys que no era necessari fer-ho.

Les meduses que han arribat a Tarragona són petites i corresponen a l’espècie Pelàgia, que es caracteritzen per provocar una reacció urticària. Quan un banc de meduses d’aquestes característiques arriba a una platja, la Generalitat activa el protocol, i per precaució, obliguen a posar la bandera.

Algunes de les causes de l’augment de la presència d’aquests invertebrats podria ser la pujada de la temperatura de l’aigua o els forts corrents. La Creu Roja de Tarragona ha aconsellat a tots els banyistes que si en veuen una a prop, surtin de l’aigua immediatament, i que en cas de patir una picada de medusa s’ha de netejar la zona amb aigua salada —mai s’ha d’anar la dutxa—, i dirigir-se al punt assistencial més pròxim.

tracking