Diari Més

Les cooperatives contràries al fons obligatori de rescat recorren el decret de creació d'un fons comú de rescat

Tot i així, la norma és vigent i no ha d’afectar els fons que espera la Cooperativa de Cambrils

La Secció de Crèdit de la Cooperativa de Cambrils

La Secció de Crèdit de la Cooperativa de CambrilsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma de Cooperatives Antifons Obligatori ha presentat un recurs contra el Decret Llei 2/2016 del 17 de maig que regula el funcionament de les seccions de crèdit de les cooperatives i que té com a objectiu la creació d’un fons per liquidar les seccions de crèdit i salvar les entitats amb problemes financers, com els de la Cooperativa de Cambrils. Les organitzacions contràries a aquest fons –la majoria de les quals de Lleida, però també de Tarragona– han recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el decret aprovat pel Govern de la Generalitat en un intent per frenar aquesta norma que els obliga a aportar un 3% del seu passiu, sota amenaça de quedar dissoltes si no ho fan.

Tot i que el TSJC ha admès a tràmit el recurs, segons fonts consultades del departament d’Economia, el decret continua vigent. De fet, va entrar en vigor el passat 1 de juny. Tanmateix aquesta mesura presa per les cooperatives que s’han alçat en rebel·lia contra la decisió del Govern català no afectarà, a priori, als terminis per recuperar el 40% dels seus estalvis retinguts dels afectats per la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils.

Les cooperatives que componen la Plataforma Antifons Obligatori no han pagat l’aportació que els reclama el Govern a partir del decret –que està en vies de convertir-se en un projecte de llei– perquè consideren que la mesura acabarà enfonsant el sector. Tanmateix, aquestes entitats s’oposen a què sigui l’Associació de Seccions de Crèdit la que gestioni aquest nou fons perquè, consideren, no ofereix garanties. Per contra, proposen que sigui la Generalitat de Catalunya o l’Institut Català de Finances els que ho facin.

tracking