Diari Més

Acampada Jove amb noms polítics

Oriol Junqueras, Toni Comín, Dolors Bassa i
Lluis Llach participaran en el festival

Acampada Jove amb noms polítics

Acampada Jove amb noms políticsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Acampada Jove, que celebra la seva vint-i-unena edició els propers 14, 15 i 16 de juliol, ha anunciat, aquest dijous, el cartell de xerrades que comptarà amb la participació dels consellers de la Generalitat Toni Comín i Dolors Bassa que, juntament amb la diputada al Congrés, Teresa Jordà, celebraran una taula rodona entorn el model de país de la República catalana i la seva vessant social.

A l’Acampada també hi haurà lloc per la reflexió i l’actuació davant la crisi dels refugiats. Alguer Miquel, cantant de Txarango, explicarà les seves vivències a Lesbos acompanyat d’Anna Surra, diputada al Congrés per Esquerra Republicana i persona refugiada i Juli Tell, representant de Stop Mare Mortum.

Tampoc hi faltarà el debat i la reflexió entorn el procés constituent, que anirà de la mà del diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach. I com cada any, l’acte polític central se celebrarà dissabte i comptarà amb la presència del vicepresident delgovern i president d’Esquerra republicana, Oriol Junqueras, el portaveu nacional de les JERC i diputat al Parlament de Catalunya, Gerard Gómez del Moral, i l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu.

El director de l'Acampada Jove ha volgut destacar la rellevància d'un festival que “sempre ha combinat música i lluita, on es tracten temes d'actualitat com són el procés constituent de la República catalana o la crisi dels refugiats, però on també hi ha lloc pel debat i la reflexió al voltant del país que volem o l'Euorpa dels pobles”.

Al llarg dels tres dies de festival, també se celebraran xerrades sobre les relacions abusives entres homes i dones en espais juvenils, la crisi d'Europa, els conflictes territorials com el Pla de Conca, el fracking o les prospeccions marines; un debat entorn els pobles i ciutat com a motor de canvi i un vídeofòrum sobre la transexualitat.

Tampoc hi faltaran les actuacions de cultura popular que tindran lloc a dins del recinte de l'Acampada Jove i al centre de Montblanc.

tracking