Diari Més

Mobilitat

Valls prioritzarà la circulació de vianants i bicicletes al barri antic

A partir d'aquest estiu hi haurà senyalitzades noves zones de circulació lenta i s'habilitaran aparcments per a bicicletes

Plànol del barri Antic amb la senyalització i els aparcaments de bicicletes previstos

Valls prioritzarà la circulació de vianants i bicicletes al barri anticDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant aquest mes de juliol es procedirà a la instal·lació de la nova senyalització viària a tot el Barri Antic de Vallsque remarcarà els límits de velocitat de circulació de vehicles i establirà la prioritat per a vianants i bicicletes. Aquest és el primer pas del conjunt de mesures que, al llarg d’aquest estiu, realitzarà la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Valls i que es complementarà, entre d’altres, amb la instal·lació d’aparcaments amb capacitat per estacionar-hi fins a 80 bicicletes en 10 punts del Barri Antic.

La senyalització que es començarà a instal·lar aquest mes de juliol establirà que el tomb de muralles (muralles de Sant Antoni, del Castell, de Sant Francesc, del Carme i el Portal Nou) es converteixin en vies compartides entre vehicles motoritzats i bicicletes. D’aquesta manera, les muralles i el carrer de Sant Francesc tindran limitada la velocitat a 30 Km/h, mentre que a l’interior de carrers del Barri Antic la velocitat s’establirà en 20 Km/h.

Dinamització turística i comercial

Segons s'explica des del consistori vallencel conjunt de mesures, acordades en les reunions mantingudes en els últims mesos amb l’Associació de Veïns del Barri Antic, fomentaran els desplaçaments a peu i milloraran el confort i la major seguretat dels vianants com a protagonistes de la nova ordenació.

La senyalització establirà clarament la prioritat de pas de vianants i bicicletes. En el cas de les bicicletes, s’instal·laran 10 aparcaments amb una capacitat total per a 80 places. Aquests aparcaments estaran situats a les places de Sant Francesc, del Carme, Portal Nou, de l’Oli, de la Zeta i el Pati i també se n’instal·laran als carrers de Sant Pere (davant la Biblioteca Carles Cardó), de Sant Antoni i de les Monges.

S’ha previst la col·locació de 44 senyals, tan de velocitat limitada i de prioritat per a vianants com d’indicació d’aparcaments de bicicletes, així com la corresponent senyalització viària horitzontal i el repintat dels passos de vianants del tomb de Muralles i s’espera que, a principis d’agost, el conjunt de mesures plantejades em el projecte entrin definitivament en servei. El pressupost de l’actuació és de 10.000 euros IVA inclòs i l'última Junta de Govern Local va aprovar una despesa de 3.900 euros IVA inclòs corresponent a la senyalització vertical.

tracking