Diari Més

El Catllar

Els presos de Mas Enric podran comunicar-se amb els familiars amb videoconferències

El sistema també permetrà reduir el nombre de visites dels advocats als centres, i viceversa

Un grup de presos de Mas Enric protagonitza una protesta pels àpats

Un grup de presos de Mas Enric protagonitza una protesta pels àpatsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els interns de quatre presons de Catalunya, entre les quals es troba Mas Enric, al Catllar,podrancomunicar-se amb la seva famíliai amb Col·legis d'Advocats de Catalunya através de videoconferènciesa partir de l’any que ve. Aquesta opció està especialment pensada per als interns que tenen la família a l’estranger o a la resta de l’Estat. No obstant això, també hi podran recórrer els reclusos que, per altres motius, no reben cap visita a la presó.

A les presons catalanes hi ha cada any 175.000 visites de familiars. Malgrat això, el 30% (1.634) dels interns que han passat per les presons del país durant l’últim mig any no han mantingut cap tipus de comunicació presencial amb les sevesrespectivesfamílies. A més, aquests interns no poden utilitzar els mòbils ies comuniquen a través de les cabines telefòniques dels centres, amb un nombre limitat de trucades i minuts setmanals. És per això que amb el nou sistema, que entrarà en vigor a partir del 2017, després d'una prova pilot de comunicacions entre el Centre Penitenciari Quatre Camins i el Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB), és pretén que la comunicació amb «els fills i la resta de la família arribi a ser un estímul per sortir de la presó i una ajuda clau per refer la vida un cop s’acaba la condemna», tal i com explica el conseller de Justícia,Carles Mundó.

A més de Mas Enric, els centres penitenciaris Puig de les Basses, Lledoners, Brians 1, i els centres educatius L'Alzina, Can Llupià i El Segre comptaran amb el nou sistema, que costarà 212.000 euros al Departament de Justícia de la Generalitat. Aquesta iniciativa també permetrà, a la llarga, connectar els centres amb 9 dels 14 Col·legis d'Advocats de Catalunya, per tal de facilitar la comunicació entre presos i advocats i reduir les visites que aquests realitzen als centres i viceversa, i permetre les notificacions dirigides a les presons i centres educatius sense la necessitat de desplaçament de cap funcionari de l'òrgan judicial.

tracking