Diari Més

Música

Els millors pianistes mundials es donen cita al Music Festival Vila-seca 2016

El certamen inclou recitals i classes magistrals, on destaca la presència del pianista de 88 anys, Paul Badura Skoda

Pierre Reach i Karst de Jong tocant el piano.

Els millors pianistes mundials es donen cita al Music Festival Vila-seca 2016Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Internacional Piano-First organitza la sisena edició del Music Festival Vila-seca en col·laboració amb la Fundació Auditori Josep Carreras de Vila-seca i de la Diputació de Tarragona. Recitals i classes magistrals impartides per pianistes i pedagogs de gran renom internacional configuren el programa d'aquest festival, que tindrà lloc a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca, entre els dies 9 i 16 de juliol.

El Vila-seca Music Festival torna a comptar, enguany, amb tres grans figures internacionals: Edith Fischer, Jean-Marc Luisada i Paul Badura-Skoda.

El festival també reunirà a Jorge Pepi Alos, Juan Lago, Franck Ciup, Chenxi Li, Karst de Jong, Marcel Baudet, Pierre Reach, Cecilio Tieles, Tamayo Ikeda, Patrick Zygmanowski i el Duo Ykeda que oferiran diversos concerts i classes magistrals a 45 alumnes que s'han inscrit per a poder perfeccionar la interpretació amb ells.

D’entre els cèlebres compositors, se’n destaca la figura de Paul Badura-Skoda, pianista llegendari i un dels màxims exponents de la gran escola vienesa del piano, en la qual excel·leixen les seves interpretacions de Mozart i de Schubert, que ha tocat per tot el món en més de cinquanta anys de carrera i oferint versions úniques d'un rigorós criteri històric de les seves obres amb els piano fortes de l'època. Haydn, Brahms i Chopin també són compositors que formen part del seu extens repertori.

Josep Maria Pujals, president de la Fundació Auditori Josep Carreras, ha agraït a la Diputació de Tarragona el seu suport a aquest projecte i a Piano First pel fet que segueixi confiant en la demarcació per portar-hi professionals de la música de primer nivell.

Per la seva banda, Karst de Jong, coordinador del Music Festival, ha fet referència a la gran oportunitat que tenen els joves d’aprendre dels grans mestres d’arreu del món i també ha recordat que enguany les masterclasses seran de nivell avançat o júnior per als pianistes més joves.

tracking