Diari Més

Munté acusa al ministre d'Interior de ser l'autor intel·lectual de l'operació

La portaveu del govern català diu que és un «escàndol» haver avisat a la premsa «per buscar l’escarni» i critica la «nul·la qualitat democràtica»

La premsa ha arribat a la majoria dels ajuntaments que anaven a ser registrats abans que la Guàrdia Civil.

Munté acusa al ministre d'Interior de ser l'autor intel·lectual de l'operacióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els escorcolls i les detencions d’ahir es van elevar a l’esfera política pel fet que els mitjans de comunicació van arribar als indrets on havien de produir-se abans que ho fessin els agents de la Guàrdia Civil. En concret, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va acusar el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, d’estar darrere de l’operació de registres i detencions.

«Estem convençuts que és l’autor intel·lectual», va arribar a dir Munté, atribuint així a Fernández Díaz la paternitat d’una operació que considera «un circ mediàtic i espectacular». En aquest sentit, va criticar la «nul·la qualitat democràtica i l’escàndol» que creu que suposa «haver avisat a la premsa per buscar l’escarni» d’alguns polítics. D’altra banda, davant l’exigència d’explicacions que va ferel líder del PPC, Xavier García Albiol, a l’actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per ser l’alcalde de Girona quan se signaven els contractes que ahir van requerir al consistori la Guàrdia Civil, Munté va considerar que el popular actua amb «cinisme» donat que reclamava la compareixença de Puigdemont mentre «impedeix» que el ministre de l’Interior doni explicacions al Congrés. «Lliçons, cap ni una», sentenciava.

«Malauradament estem acostumats a circs mediàtics i espectaculars que acaben en res, sense culpabilitat de ningú», deia Munté, qui també va insinuar que el d’ahir dimarts podria ser un episodi semblant.

La portaveu va remarcar també la «coincidència» que «determinats informes» o algunes operacions «contra destacades persones sobiranistes» sempre han aparegut «abans o després d’unes eleccions o, com és el cas d’avui, a les portes d’un congrés» com el de CDC. «És la utilització de males arts per embrutar trajectòries i reputacions. Assenyalem amb el dit, més enllà de respectar a la justícia, aquestes pràctiques a les que estem acostumats», afegia, tot posant en dubte la «credibilitat d’una operació com aquesta després de saber el que hem sabut de Fernández Díaz».

Arran de la denúncia d’ERC

Les declaracions de Munté es van produïen després que el president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, demanés explicacions al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per l’operació de la Guàrdia Civil relacionada amb la consultora Efial. «No demanarem responsabilitats ni la dimissió de ningú perquè som un partit responsable», va afirmar Albiol en roda de premsa al Parlament. En la seva intervenció, Albiol va convidar CDC a buscar «les conxorxes i conspiracions» dins de Junts pel Sí perquè l’operació de la Guàrdia Civil és una peça separada del cas 3% després que s’iniciés una investigació a l’Ajuntament de Torredembarra per una denúncia d’una exregidora d’ERC.

«Si volen buscar una conspiració contra CDC no fa falta que vagin a 600 quilòmetres, a Madrid, –deia Albiol– que mirin dins del seu propi grup, a JxSí, perquè això s’origina arran d’una denúncia presentada per una regidora d’ERC a les comarques de Tarragona».

tracking