Diari Més

Ensenyament

La Jigsaw School proposa un model de «pacte entre família i escola»

Les noves instal·lacions al Catllar permetran la consolidació de l’etapa Infantil i donaran continuïtat a cicles posteriors

Estudiants a punt de col·locar  la primera pedra simbòlica de l'escola britànica del Catllar

La Jigsaw School proposa un model de «pacte entre família i escola»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera pedra de la Jigsaw School es col·locaal municipi del Catllar. La construcció de l’única escola britànica al Tarragonès reconeguda pel British Council té per objectiu crear un pacte entre família i escola. Segons la directora del centre, Laia Monguió, «el nostre projecte es caracteritza per escoltar a les famílies i saber-nos adaptar a les necessitats i realitats de cada infant».

Un projecte ambiciós que espera atorgar a cada alumne les eines, principalment, pedagògiques i tecnològiques per a que l’estudiant «quan surti de l’escola Jigsaw pugui fer allò que vulgui».

A banda d’esdevenir tot un referent al territori en l’educació d’infants, el regidor de Promoció Econòmica de Tarragona, Francesc Roca, afirmaque suposa «un exemple d’emprenedoria i un servei educatiu d’excel·lència».

Malgrat ser un projecte purament privat, el batlle del consistori, Joan Díaz, es mostrasatisfet en reconèixer que «es tracta d’un concepte pedagògic molt engrescador obert al poble».

L’escola britànica fa 8 anys que es dedica a l’educació infantil al centre de Tarragona i ara enceta una nova etapa per oferir servei a un ventall més ampli d’alumnes. A partir del curs vivent, les noves instal·lacions permetran la consolidació de l’etapa d’Educació Infantil i donaran continuïtat en les etapes posteriors de Primària, Secundària i Batxillerat.

Rafael Muñoz, inspector en cap del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, explicaque «la Jigsaw British School a banda d’adoptar la llengua anglesa com a pedra angular, alhora, compta amb el suport i seguiment del Govern Britànic».

Els pares interessats en aquest sistema educatiu podran incriure els seus fills abonant una matrícula de 1.000 euros i de 505 mensuals.

L’acte d’ignauguració ha estatmarcat per l’agraïment a totes les famílies, que confien en aquest tipus de model educatiu, i especialment pels gestos simbòlics en el moment de la col·locació de la primera pedra, on dins d’una capsa s’hi han dipositat bons desitjos, una figura de la Verge, monedes i un retall del Diari Més.

tracking