Diari Més

Transports

Els retards per l'avaria de fa un mes a Mont-roig converteix els trajectes ferroviaris en gratuïts

L'incident es va produir fa un més i els retards són de 20 minuts com a mínim; això obliga la companyia a regalar bitllets o retornar diners

Dues usuàries de Renfe esperen el tren a l'estació de Tarragona el 10 de juny de 2016

Hèctor Sebastià, Tarragona, electrificació, resignació, incidència, via, retard, inversions, Mont-Roig, puntual, trensSílvia Jardí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimecresfarà un mes que es va produir l'avaria al tram del corredor mediterrani que passa per Mont-roig del Camp i, des d'aleshores, s'estan produint retards d'almenys 20 minuts a tots els trens que passen per aquesta línia. Renfe està retornant els bitllets o els imports dels mateixos a tots els viatgers que ho reclamen. Fonts de Renfe afirmen que els viatgers es poden acollir al sistema de devolució exprés pel qual, a partir dels 15 minuts de retard, se'ls lliura un altre bitllet idèntic per viatjar un altre dia. En cas de no haver de viatjar, els usuaris poden reclamar el 50% de l'import del bitllet quan es produeix un retard superior als 30 minuts, o l'import íntegre, si aquest retard supera els 60 minuts. Des del passat 6 de juny funciona un servei alternatiu d'autobús per carretera entre Salou i l'Hospitalet de l'Infant pels viatgers de la línia RT2. L'afectació a Mont-roig va començar dilluns, 6 de juny, al vespre, al voltant d'un quart de deu de la nit, quan es va produir una manca de tensió, que un cop resolta va desembocar en petits incendis a les instal·lacions, que van causar danys considerables.

Segons Adif el retorn a la normalitat en la línia no serà fins a l'octubre. Des del gestor d'infraestructures ferroviàries s'assegura que s'està treballant en la reposició del cablejat, els sistemes de control de trànsit i comunicació i s'ha encarregat un nou enclavament, el sistema que regula tots els mecanismes a l'estació. El foc va cremar l'enclavament de Mont-roig en la seva totalitat. Per la complexitat dels treballs, Adif afirma que aquests es perllongaran fins el mes d'octubre.

Demanen menys velocitat

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, va enviar a finals de junyuna petició formal a Renfe sol·licitant la reducció de la velocitat dels trens que circulen pel nucli urbà de Miami Platja. Els incidents de les últimes setmanes, segons s'explica en un comunicat municipal «han posat de manifest la manca de manteniment de l’actual traçat ferroviari, fet que suposa un increment exponencial del risc al que veïnat i turistes estan exposats diàriament».

L’Ajuntament considera que la manca de manteniment es deu a la posada en marxa del Corredor del Mediterrani, causa per la qual no s’inverteix en l’actual traçat. Davant d’aquesta situació el consistori proposa a Renfe limitar de 120 km/h a 60 km/h la velocitat dels trens al llarg dels prop de 4 km de nucli urbà. La mesura suposaria tan sols incrementar 2 minuts la durada del trajecte i «representaria augmentar considerablement la seguretat de la zona».

tracking