Diari Més

Medi Natural

La Diputació reordenarà l'Albereda de Santes Creus per evitar-ne la degradació

El pla aprovat en l’últim ple preveu mesures per resoldre degradació d’aquesta part de la ribera del riu Gaià que rep prop de 17.000 visites a l’any

Imatge panoràmica de la zona fluvial de l'albereda.

La Diputació reordenarà l'Albereda de Santes Creus per evitar-ne la degradacióDiputació de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona posa en marxa el primer programa de gestió de l’Albereda de Santes Creus, un espai natural, paisatgístic i històric que té un ús molt intensiu, amb gairebé 17.000 visites a l’any. El pla preveu reordenar l’ús públic d’aquest entorn natural i la restauració física i ecològica d’alguns entorns fortament degradats, principalment els ambients fluvials i els boscos històrics vinculats al monestir. Això comportarà, segons ha informat la Diputació de Tarragona, reordenar les infraestructures existents en aquesta zona. Les actuacions s’aplicaran durant el període 2016-2022, d’acord amb el pla aprovat per la Diputació de Tarragona en la sessió plenària de divendres passat, 1 de juliol.

Aquest nou pla dóna continuïtat a les mesures que la Diputació de Tarragona ja va iniciar l’any 2009 per protegir aquest entorn natural amb la finalitat de restaurar físicament la llera del riu Gaià i el conjunt de l’espai fluvial proper. El primer programa de gestió de l’Albereda és un dels compromisos del mandat 2015-2019 de la Diputació de Tarragona.

tracking