Diari Més

Polèmica

​​El Morell aprova la tempta de vaquetes després de les acusacions d'irregularitats

Units pel Morell va denunciar que del 2010 al 2015 s'hauria fet aquest acte sense haver-se aprovat pel ple, tot i que la normativa ho exigia

​​El Morell aprova la tempta de vaquetes després de les acusacions d'irregularitats

​​El Morell aprova la tempta de vaquetes després de les acusacions d'irregularitatsAjuntament del Morell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l'Ajuntament del Morell tira endavant la tempta de vaquetes organitzada per la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén. L'aprovació del ple és un requisit previ que ha de seguir qualsevol festa taurina, abans d'aconseguir el vistiplau de la Delegació del Govern de la Generalitat, segons marca un canvi en la normativa de l'any 2010. La decisió, que va rebre quatre vots a favor de Convergència i dos del PSC, arriba enmig de la polèmica engegada per Units pel Morell-Acord Municipal, qui van denunciar que des del 2011 i fins al 2015 la tempta de vaquetes no havia passat pel ple.

El partit de l'oposició assegura en un comunicat que en els expedients d'autorització d'aquestes festes d'aquests cinc anys «consta que l'Ajuntament ja assenyalat que s'han adoptat els pertinents acords de Ple, però la realitat és que en cap sessió plenària municipal de cap dels anys indicats s'ha aprovat cap acord en relació a aquest assumpte, com es pot comprovar en els llibres d'actes i com podem testimoniar tots els regidors».

Des del govern local, s'han matisat els fets. El regidor de Governació i Comunicació, Eloi Calbet, ha explicat que és cert que de 2011 a 2014 la tempta de vaquetes no va passar per la prèvia aprovació del ple municipal, per «desconeixement del canvi en la normativa». «Fent una revisió de les normatives, el secretari municipal va adonar-se del canvi en aquesta, però estàvem massa a sobre de les festes com per a tenir temps de sotmetre-les a votació, així que es va fer un decret d'alcaldia i, posteriorment a la celebració de la tempta és van aprovar pel ple», afegeix el regidor.

Calbet subratlla que des de la Delegació del Govern mai s'havia indicat que no s'estava seguint la normativa en presentar la documentació necessària per poder realitzar la festa. Així mateix, nega rotundament les acusacions d'UPM-AM d'haver falsejat les actes dels plens municipals per tal d'aconseguir l'autorització.

Debat al voltant d'una possible consulta

Units pel Morell-Acord Municipal han plantejat en el ple d'aquest dijous la demanda d'una part de la població de fer una consulta per tal que siguin els morellencs els qui decideixin si volen o no vaquetes a la Festa Major. Eloi Calbet comenta que es va rebutjar la possibilitat que fos l'equip de govern qui tirés endavant aquesta iniciativa: «creiem que no és una qüestió susceptible de ser consultada per iniciativa de l'equip de govern, ja que és un acte organitzat pel poble».

El govern municipal es remet a la llei de consultes i assegura que si es presenten les firmes necessàries, l'Ajuntament ho sotmetrà a votació.

tracking