Diari Més

Turisme

La CUP demana al Govern que anteposi la sobirania abans que el projecte del CRT

Saladié denuncia que la Generalitat està actuant d'immobiliària per rescatar uns terrenys de la Caixa

La CUP demana al Govern que anteposi la sobirania abans que el projecte del CRT

La CUP demana al Govern que anteposi la sobirania abans que el projecte del CRTACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP no s'ha deixat seduir pel nou projecte que el Govern vol impulsar al Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-Seca i Salou. El diputat Sergi Saladié ha reiterat el rebuig del seu grup al Pla Director Urbanístic que s'aprovarà aquestdijous a la tarda i ha reclamat al Govern que aparqui el projecte fins que es completi el full de ruta sobiranista. «A la CUP se'ns exigeix que abandonem els postulats ideològics perquè, primer, hem de fer la independència. A JxSí se li hauria d'exigir el mateix. Continuem avançant cap a la independència i aparquem aquestes diferències estratègiques durant uns mesos», ha demanat des del Parlament. «És un element més que haurem de tenir en compte a l'hora de valorar el possible suport a la qüestió de confiança», ha advertit a l'executiu. Segons Saladié, l'ampliació del CRT només busca rescatar uns «terrenys tòxics»de la Caixa i el Govern actua com a «immobiliària»al servei de l'entitat.

«Ens neguem a qualificar el CRT de projecte, perquè ningú ha vist ni un projecte tècnic ni un pla de negoci seriós», ha assenyalat Saladié, que ha recordat com inicialment es parlaven de més de 450 hectàrees i ara el volum total s'hauria reduït a poc més de 150. Segons ell, els partits que han donat suport al projecte són els responsables d'haver generat«falses expectatives». «Tot el que estem veient és fum, fum i fum», ha indicat.«I en tot aquest espectacle esperpèntic nomes resta l'interès de la Caixa, que vol desprendre's d'uns terrenys tòxics i ara ho intenta via Generalitat, que actua com a immobiliària per ajudar a una entitat financera a facilitar-li la venda d'uns terrenys que li afecten el balanç de comptes anuals», ha criticat. La CUP està convençuda que tot el projecte està enfocat a fer que la Caixa pugui vendre a bon preu uns terrenys que li generen pèrdues. «El que seria un escàndol és que la Generalitat executi l'opció de compra amb expectatives de possibles vendes a tercers, quan encara no hem vist cap pla de negoci», ha afegit.

Més enllà del «rescat»a la Caixa, la CUP tampoc vol que la futura República Catalana enviï el missatge que aposta pel negoci«fàcildel vici i el joc». Saladié ha remarcat que aquest no és el model turístic que ha impulsat el territori durant els darrers 20 anys amb la intenció de desestacionalitzar el turisme. «El vi del Priorat, el modernisme de Reus i la Tarragona romana no hi tenen res a veure», ha insistit.

Per tot plegat, l'esquerra anticapitalista continua oposant-se al CRT, malgrat que el que s'aprovi aquest dijous a Tarragona «sigui simplement el pla director inicial». L'ampliació del CRT serà, doncs, un dels elements que la CUP tindrà en compte a l'hora de valorar si dóna suport o no a la qüestió de confiança que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, convocarà pel proper mes de setembre. En l'acord de governabilitat subscrit per JxSí i la CUP -que ambdues parts donen per trencat- ja s'apuntaven les diferències de model entre uns i altres. De fet, per evitar bloquejar el pacte es va optar per ajornar la decisió sobre el tema i es va assumir que no hi hauria novetats en aquesta legislatura.

tracking