Diari Més

Laboral

El Baix Penedès, la comarca on més creixen els afiliats a la Seguretat Social

La segueixen el Garraf, el Pla de l'Estany i el Tarragonès

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Baix Penedès lidera l’increment d’afiliats a la Seguretat Social durant el mes de març, amb un creixement del 4,8%. A aquesta comarca la segueixen el Garraf, amb 4,4% i el Pla de l’estany i el Tarragonpes, amb un 4%. L’Idescat ha fet publiques per primera vegada la desgregació per comarques i municipis de les dades que facilita la Seguretat Social a un mes vençut. El nombre d'afiliats a la Seguretat Social al març a Catalunya es va situar en 2.965.259 persones, cosa que va suposar un increment de l'ocupació del 3,5% en relació amb el mateix període de l'any passat.

Les comarques on l'afiliació a la Seguretat Social va caure han estat la Cerdanya, -0,1%, Terra Alta, -0,2%, el Pallars Jussà, -0,7%, l'Alta Ribagorça, -1,8% i l'Aran, -1,5%. L'Idescat adverteix que la creació de la nova comarca del Moianès ha fet que les xifres de les comarques del Bages, Osona i el Vallès Oriental no siguin comparables d'un any amb l'altre.

En relació amb el comportament del municipis, l'Idescat assegura que les localitats de més de 50.000 habitants concentren la meitat de les persones afiliades a la Seguretat Social. Els municipis on més ha crescut l'afiliació, sempre amb dades corresponents al mes de març, han estat Santa Coloma de Gramenet, amb un increment del 4,6% i Cerdanyola del Vallès amb un augment del 2,5%. En les noves taules de l'Idescat també s'inclou informació d'afiliació per gènere.

A Catalunya el 53,4% de persones registrades a la Seguretat Social són homes i el 46,4% són dones. La comarca on hi ha més paritat és el Barcelonès on el 50,8% són homes i el 49,2% són dones. Per contra, el Pla d'Urgell és la comarca on la proporció de dones afiliades és menor, el 41,4% seguida per les Garrigues, la Noguera i la Segarra amb el 41,5% en els tres casos. En l'àmbit municipal, Barcelona, Girona i Sant Cugat del Vallès són els tres municipis de més de 50.000 habitants on la proporció de dones és més elevada (49,9%, 49,7% i 49,5%, respectivament).

tracking