Diari Més

Infraestructures

La UE constata que Foment prioritza el corredor central ferroviari

La proposta enviada a Brusel·les recull la connexió d’ample internacional entre Algesires i Villaverde

Imatge del projecte de corredor Mediterrani d'abast europeu.

La UE constata que Foment prioritza el corredor central ferroviariDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Foment prioritza el corredor central al del Mediterrani. Aquesta és la conclusió que hauria arribat la Unió Europea en un últim informe que es revisa aquests últims dies en una trobada a la ciutat de Rotterdam. Segons recollia ahir el diari Las Províncias, des del Govern espanyol s’estaria posant tots els seus recursos per millorar la xarxa ferroviària que passa per Algesires i Madrid, la qual van poder incloure com a xarxa prioritària de transport definida per la Unió Europea.

El rotatiu recorda que el Govern del PP ha defensat sempre que ambdós trams són «compatibles», perquè tenen un «horitzó temporal diferent». Tot i així, en la proposta remesa a Brussel·les hi figura la connexió d’ample internacional del tram entre Algesires i Villaverde Bajo (sud de Madrid), que costaria 500 milions d’euros, amb vies separades per passatgers i mercaderies. Mentrestant, al tram de València i Castelló només s’hi contempla un tercer carril, en comptes de plataformes separades, sempre segons Las Provincias.

Aquesta prioritat per part del Govern espanyol davant aquest corredor central també es traspúa de la inclusió d’altres projectes complementaris, com l’electrificació de la línia entre Bobadilla i Algesires, o implantació de sistemes de seguretat vinculats al port d’Algesires. D’altra banda, es constata que no hi ha previstes millores de les infraestructures portuàries de València, però l’informe esmentat les contempla per Barcelona.

Reaccions

L’aposta pel corredor central per part del Govern davant la Unió Europea ja ha tingut reaccions a la Comunitat Valenciana. Segons recull Las Provincias, el secretari de Vivenda, d’Obres Públiques i vertebració del Territori de la Generalitat valenciana, Josep Vicent Boira, ha reclamat que «l’Espanya radial no té cabuda en aquesta visió d’Europa». Per la seva banda, Ximo Puig, critica que el central pugui arribar a tenir a mig termini «millor connexions», en el que considera que és una «aposta clara»

Traçats de RainNet de projectes i corredors ferroviaris a Europa

La UE constata que Foment prioritza el corredor central ferroviariDiari Més.

tracking