Diari Més

Tradició

Valls celebra els 650 anys de la imatge de la Mare de Déu del Lledó

Enguany es commemoraven els 50 anys de la coronació amb unes processons en les quals els vallencs només poden participar una vegada a la vida

Valls celebra els 650 anys de la imatge de la Mare de Déu del Lledó

Valls celebra els 650 anys de la imatge de la Mare de Déu del LledóCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls vivia ahir un dels seus actes més multitudinaris d’aquesta Festa Major de Sant Joan, amb motiu de la celebració dels actes centrals dels 650 anys de la Imatge de la Mare de Déu del Lledó.

Després de la processó de trasllat de la imatge del Lledó, de la parròquia que porta el seu nom, dissabte, ahir les entitats de la ciutat i els vallencs es bolcaven en la processó de retorn de la imatge. Les dues processons s’han tornat a convertir en un fet històric que els vallencs només poden viure una vegada a la vida o, amb una mica de sort i molta salut, dues. I és que la darrera vegada que la imatge del Lledó va sortir als carrers va ser fa cinquanta anys. Aleshores se celebraven els 600 anys de la seva troballa i es va aprofitar per coronar-la canònicament. Així, aquest 2016, s’han celebrat els 50 anys de la seva coronació. «És un fet excepcional. Només es viu una vegada a la vida. La pròxima serà d’aquí a 50 anys, si és que, en el futur, volen celebrar-ho», explicava ahir Jordi París, un dels organitzadors d’enguany.

Aquest anys hi han participat una quarantena d’entitats en una processó que té moltes similituds amb les Decennals. «Fa 50 anys les associacions i entitats de la ciutat es trobaven en un altre moment, eren diferents. La celebració és la mateixa, però la fórmula ha canviat», explicava París sense atrevir-se a donar una xifra dels participants a la processó.

La imatge va recórrer ahir novament la plaça del Blat, els carrers de La Cort, Peixateria, Sant Antoni, Sant Pere, El Pati i fins a arribar al passeig dels Caputxins.

tracking