Diari Més

Tradició

Valls celebra els 650 anys de la trobada de la Verge del Lledó

La imatge es traslladarà de la seva parròquia cap a Sant Joan, un fet que ocórre molt poques vegades

Valls celebra els 650 anys de la trobada de la Verge del Lledó

Valls celebra els 650 anys de la trobada de la Verge del LledóDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls viurà aquest cap de setmanalacelebrarandels actes centrals de la commemoració dels 650 anys, de la troballa de la Imatge de la Mare de Déu del Lledó, protectora de Valls i rodalies, i dels 50 anys de la seva coronació canònica.

Dissabte 25 de juny, a les 12 del migdia, al Santuari del Lledó es celebrarà la Missa del Vot de Poble, que serà presidida pel Pare Abat de Montserrat, i a les 22 hores, la processó de trasllat de la Imatge del Lledó; de la Parròquia del Lledó, a l’Arxiprestal de Sant Joan, amb la participació dels ciutadans i de tots els elements tradicionals de Valls. El recorregut, és: Passeig dels Caputxins, Font de la Manxa, Jaume Huguet, El Pati, Carrer de La Cort.

Diumenge 26 de juny, a les 12 del migdia a Sant Joan, Solemne Eucaristia presidida per l’Arquebisbe de Tarragona, en commemoració dels aniversaris, i a les 19 hores processó de retorn de la Imatge del Lledó; de Sant Joan fins al Santuari amb la participació de tots els ciutadans que vulguin i d’unes quaranta entitats i associacions vallenques i de la comarca que vulguin, amb les respectives banderes.

Davant del Santuari, cant de la Salve per les corals vallenques i pilars de les colles dels Xiquets de Valls. L’itinerari: Pl. del Blat, carrer de La Cort, C. Peixateria, Sant Antoni, Sant Pere (amb plantes aromàtiques), Forn Nou, Pl. dels Alls, El Pati, Jaume Huguet, Passeig dels Caputxins. Es demana als veïns dels carrers, on passaran les processons, que endomassin finestres i balcons.

Les entitats i ciutadans que participin a la processó de retorn, el diumenge 26 de juny, han d’estar a 2/4 de 7 de la tarda, a l’Arxiprestal de Sant Joan, als efectes d’organització. Es tracta d’una commemoració històrica, ja que la imatge del Lledó, surt poquíssimes vegades pels carrers de Valls.

tracking