Diari Més

Turisme

Salou farà inspeccions per detectar pisos turístics il·legals

La decisió ha estat consensuada amb l'Associació d'Apartaments Turístics

Salou farà inspeccions per detectar pisos turístics il·legals

Salou farà inspeccions per detectar pisos turístics il·legalsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Salou iniciarà aquesta temporada d’estiu una campanya d’inspecció per localitzar pisos turístics sense llicència que operen al municipi; per tant, que allotgen visitants de forma irregular i sense estar al registre oficial de pisos turístics que existeix a l’Ajuntament i al Registre de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta mesura, com explicava el regidor de Gestió Tributària, Toni Brull, es pretén que aflori«la mala praxis» d’alguns propietaris els quals no estan degudament regulats i conseqüentment realitzen una activitat il·legal, incomplint amb els deures de fiscalitat, tals com Iva o recaptació de la Taxa Turística, Registre de viatgers, «amb el conseqüent risc que això comporta, essent, en tot cas, una oferta deslleial que no dona un mínim servei de qualitat i que malmet la imatge del sector i de la població».

El reforç de l’actuació inspectora pretén detectar els allotjaments turístics que funcionen de forma irregular, tot augmentant-ne la vigilància. Es tracta a més d’una mesura consensuada amb la pròpia Associació Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre, la qual busca també«combatre la competència deslleial en l'ús inadequat dels habitatges i col·laborarà activament per eradicar-la».

L’Ajuntament, a més podrà si fos preceptiu, tramitar expedients de disciplina, com preveu la pròpia normativa de la Llei de Turisme de Catalunya. Cal destacar que els habitatges d'ús turístic són aquells que se cedeixen a terceres persones de manera temporal, mitjançant preu, per un termini de temps igual o inferior a 31 dies de forma reiterada i la cessió de l'habitatge a aquest efecte és una acció que correspon en exclusiva al seu propietari o empresa gestora com a responsables solidaris davant les administracions competents.

Brull remarca que els propietaris de pisos que desitgin destinar-los a l’explotació turística poden legalitzar l’activitat incloent l’habitatge al registre municipal d’habitatges d’ús turístic de Salou, donant-lo d’alta amb una comunicació als Serveis Administratius Territorials,on a data d’avui hi ha 4.088 pisos registrats. L’Associació d’Apartaments també es posa a disposició de particulars i empreses per oferir la seva ajuda i serveis.

L’Ajuntament de Salou compta amb aquest registre des de l’any 2013 fruit d’una adaptació del POUM adaptant-se a la normativa de la Generalitat del 2012 donat que quan es va aprovar el POUM l’any 2003 no es contemplava la figura jurídica d’habitatge d’us turístic i per tant no es diferenciava l’ús residencial de l’habitatge per a allotjament habitual o turístic.

L’Associació Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre celebra i agraeix aquest acord«amb el desig que altres corporacions municipals s’hi afegeixin per tractar de posar fi a la lacra de d’il·legalitat i de l’economia submergida que tant de mal fa al conjunt de la societat».

tracking