Diari Més

Urbaser-Nordvert farà la recollida de residus a Salou per 41,8 milions d'euros

La Unió Temporal d’Empreses (UTE) guanya el concurs públic per la concessió que es realitza per a 10 anys

A partir de l'any vinent s'implantarà el sistema bilateral de contenidors al municipi.

Urbaser-Nordvert farà la recollida de residus a Salou per 41,8 milions d'eurosDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UTE Urbaser-Nordvert serà la nova concessionària del servei de recollida de residus a Salou durant els pròxims deu anys. L’empresa ha guanyat el concurs públic, al que optaven tres empreses. El cost del servei per a 10 anys puja a 41,8 milions d’euros.

A partir de l’any vinent s’implantarà el sistema bilateral de contenidors a Salou. Un sistema que posa a l’abast contenidors amb més capacitat i més nets. L’empresa també s’encarregarà del transport a les plantes d’eliminació i valorització i la gestió de la deixalleria municipal i neteja viària i de les platges del municipi.

L’Ajuntament de Salou celebrarà avui, a la una del migdia, un ple extraordinari per adjudicar definitivament aquest contracte de servei de recollida selectiva de residus. El concurs, al qual s’han presentat tres empreses Urbaser-Nordvert; FCC i CESPA, finalment els criteris d’avaluació han puntuat amb 94,045 punts i amb una oferta econòmica que ascendeix a 41.804.794 euros, gairebé 4,6 milions per sota de l’oferta de licitació del concurs a 10 anys que estimava l’Ajuntament.

L’empresa durà a terme els propers 10 anys els serveis de recollida selectiva d’escombraries, de recollida selectiva, de rentat de contenidors, de recollida de la matèria orgànica, de recollida selectiva a les platges, del servei de deixalleries, de recollida de voluminosos, de neteja viària, de neteja de platges i també de serveis comuns i instal·lacions.

La principal novetat amb el Servei de recollida serà la unificació dels contenidors del carrer cap a un sistema de càrrega bilateral. Actualment, conviuen dos sistemes de recollida, càrrega posterior per rebuig i Matèria Orgànica i càrrega superior per la resta de recollida selectiva, explicava el regidor de Salut Pública, Ramon Pascual. Amb el nou sistema la recollida serà tota amb càrrega superior robotitzada amb la qual cosa la recollida serà més ràpida i els contenidors estaran més nets. Així mateix s’optimitzarà l’espai i en el cas dels contenidors de rebuig el número disminuirà a la meitat. Els contenidors aniran fixats amb un rail a terra, amb la qual cosa desapareixeran els problemes de desplaçaments de contenidors. Els nous contenidors tindran una major capacitat, entre 1.000 i 3.500 litres.

Millores

Una altra millora és que la recollida de matèria orgànica s’estendrà a tot el municipi i que el número de contenidors d’envasos s’incrementarà a 245 (actualment n’hi ha 136), també els de cartró que passaran a 224 (enfront dels 92 d’ara) i els de vidre que s’incrementaran fins als 237 (davant dels 129 actuals), amb la qual cosa els ciutadans tindran més facilitats per reciclar. També s’incrementarà la recollida de cartró comercial amb mitjans i dies de treball, augmentant la capacitat de recuperar més cartró i mantenint més net el carrer. S’incrementaran els efectius per a la recollida de mobles vells.

tracking