Diari Més

Calafell

Una empresa regala lots de petards a una seixantena de nens en risc de pobresa

Focs La Caseta els regala a nens que tenen entre 7 i 16 anys i són usuaris de Serveis Socials

Alguns petards i metxes sobre el taulell d'una botiga de venda de petards.

Una empresa de Calafell regala lots de petards a una seixantena de nens en risc de pobresaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa Focs Artificials La Caseta, de Calafell, regalarà aquest dimartslots de petards per a la revetlla de Sant Joan a una seixantena de nens en risc de pobresa. Els impulsors han batejat la iniciativa com a 'Cap nen sense petard', i expliquen que l'han posat en marxa després que l'any passat van constatar com diversos pares limitaven la compra de petards per motius econòmics: «no només ha de poder tirar petards aquell qui tingui diners, sinó que tothom té dret a gaudir de la revetlla», apunta José Antonio Jiménez, un dels tres socis de la companyia. Per això han decidit assumir el cost de tots els petards que regalaran a la seixantena de nens del municipi d'entre 7 i 16 anys que al llarg de l'any reben beques per al menjador escolar o bé que són usuaris del Banc d'Aliments, segons la informació que els ha facilitat la regidoria de Benestar Social.

Els tres socis de Focs Artificials La Caseta només mantenen l'activitat de la companyia durant els dies previs a la revetlla de Sant Joan. Després de posar en marxa l'empresa l'any passat, aquest 2016 han volgut impulsar una iniciativa«social»per facilitar l'accés als petards pels nens de famílies que tenen dificultats econòmiques. Reconeixen que la idea es basa en altres populars campanyes de lliurament de joguines que s'organitzen durant les festes de Nadal.

Asseguren que per a ells la pirotècnia és una «afició»i que per això s'han format tècnicament, però insisteixen que no és el seu negoci principal, sinó que es tracta d'una empresa temporal coincidint amb la revetlla de Sant Joan. Per aquest motiu, apunten, volen estendre l'accés als petards o coets al màxim de gent, «sense buscar un gran benefici econòmic».

Els impulsors admeten que inicialment calculaven que els nens que es podrien beneficiar dels lots de petards serien«entre 20 i 30», però finalment l'Ajuntament els va comunicar que a Calafell hi ha gairebé 60 infants d'entre 7 i 16 anys en situació de vulnerabilitat. «Vam decidir mantenir el projecte perquè l'objectiu és que tots els nens puguin gaudir de la festa», asseguren els socis.

Els lots que entregaran aquest dimarts varien en funció de l'edat del menor, però a grans trets inclouen bombetes, bengales, fonts de colors i petards de poca potència, com piules. Segons els càlculs dels impulsors de 'Cap nen sense petard', el cost total de la campanya està valorat en aproximadament 400 euros, que sufragaran de forma íntegra ells mateixos. En aquest sentit, han destacat que l'únic suport que han rebut de l'Ajuntament de Calafell ha estat a títol informatiu per conèixer quines són les famílies que es poden beneficiar dels lots de petards.

tracking