Diari Més

Societat

​Les dones pageses col·laboraran per facilitar la integració dels refugiats

Posen els seus coneixements en gestió d'allotjaments dignes per a immigrants a disposició dels ajuntaments receptors

​Les dones pageses col·laboraran per facilitar la integaració dels refugiats

​Les dones pageses col·laboraran per facilitar la integaració dels refugiatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació de Dones del Món Rural (Ceres) col·laborarà amb els ajuntaments per facilitar la integració dels refugiats sirians. «Estem contactant amb les administracions locals per preparar-nos davant l’acolliment, oferint la nostra dilatada experiència en la contractació d’immigrants per a les campanyes agrícoles, la gestió d’allotjaments dignes i la posada en marxa de fórmules integradores en les comunitats d’acolliment. Considerem que és un deure dels poders públics i nosaltres col·laborarem per donar resposta a aquest dret fonamental reconegut a la Carta de les Nacions Unides», comenta la Presidenta de Ceres, Inmaculada Idáñez. La iniciativa compta amb el suport de Cerescat, organització de pageses i ramaderes vinculada a JARC-COAG.

En aquest sentit, Ceres va voler aprofitar el Dia Mundial dels Refugiats, que s’ha celebrat aquest dilluns, per subratllar l'important paper de les dones de l’àmbit rural com a agents d’integració i creadores de xarxes de contactes. A més, aquesta organització reclama al Ministeri d'Afers exteriors i Cooperació millorar la resposta del nostre país davant la principal emergència humanitària mundial que s’està produint amb les persones refugiades de la guerra de Síria.

El col·lectiu ha volgut manifestar la seva «indignació davant la tèbia resposta que el Govern espanyol està donant a l’acolliment de persones que es veuen obligades a abandonar les seves llars davant l’horror d’una guerra. Tenim terres perquè puguin subsistir, pobles amb falta de població i molts recursos que, ben gestionats, podríem oferir a aquestes persones», ha subratllat Idáñez.

tracking