Diari Més

Laboral

Obren noves places de personal de presons i els sindicats critiquen l'opacitat de la convocatòria

No s'ha comunicat el nombre de places ni els centres que rebran aquests interins durant l'estiu

Un grup de presos de Mas Enric protagonitza una protesta pels àpats

Un grup de presos de Mas Enric protagonitza una protesta pels àpatsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha obert una convocatòria per a contractar un «nombre indeterminat» de personal especialista en serveis penitenciaris, que cobreixi el període d’estiu. El procés va obrir-se el passat dia 16 de juny i les sol·licitud es poden presentar fins al dia 20 del mateix mes. La convocatòria arriba enmig de les queixes de la plantilla de Mas Enric per la manca de personal després dels últims incidents que s’ha registrat en els últims dies. La manca de precisió i d’informació en la convocatòria ha generat ja el descontentament entre els representants sindicals del personal de presons.

El representant del personal penitenciari de Comissions Obreres, Carlos de Ardanaz, explica que «a hores d’ara desconeixem com es farà el repartiment». I és que la convocatòria no determina el número de places que s’han convocat ni per a quins centres es destinaran. A més, des del sindicat es queixen que els requisits són poc clars i generen confusió.

Mesura d’urgència

«Amb aquesta convocatòria, el Departament d’Interior reconeix la carència de recursos humans que hi ha en l’àmbit de les presons», afirma de Ardanaz, qui veu l’obertura d’aquest procés com una «mesura d’urgència».

El personal de serveis penitenciaris crítica la inacció i la falta de planificació del Govern durant molt de temps. Recorden que no s’han convocat oposicions des de fa 6 anys i que la demanda de personal és cobreix només amb interins. En aquest sentit, consideren que aquesta nova convocatòria «sembla una tireta».

tracking