Diari Més

Fotografia

La passió per fotografiar indrets abandonats

Jaume Cardona té l’afició de fotografiar llocs oblidats però no ha trobat cap tarragoní per compartir-la

La passió per fotografiar llocs abandonats

La passió per fotografiar llocs abandonatsJaume Cardona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’amor per la fotografia i la tendència cap allò que és antic, són els motius que impulsen al tarragoní Jaume Cardona a descobrir nous racons amb la peculiaritat que han d’estar oblidats o abandonats. Així és com s’anomena el Facebook on publica totes les fotografies dels descobriments.

Cardona, que es dedica actualment al sector immobiliari, va descobrir aquesta afició gràcies a la seva feina. Va adonar-se’n que no només buscava fotografiar habitatges per motius laborals i que poc a poc l’amor per la fotografia anava creixent. Buscava sobretot cases que havien estat en funcionament i que actualment ja no hi estan.

Aquesta afició però només ha pogut compartir-la amb gent de la província de Barcelona, ja que segons explica, a Tarragona no ha aconseguit trobar un grup per anar a investigar els llocs. Cardona explica que aquesta afició té un punt d’exhibicionisme ja que els hiagrada presumir d’allò que han trobat.

Així doncs, mitjançant Facebook o altres xarxes socials, han aconseguit crear un grup molt divers de persones. Uns són amants de la fotografia i altres només els hi agrada viatjar i veure els llocs, però a través de Facebook han anat teixint una xarxa d’aficionats que busca fotografiar els llocs més especials per totCatalunya.

Per fer-ho, revisen constantment notícies, xarxes,Internet, etc i s’avisen de les diferents troballes. Cardona explica que es mouen en un grup petit i de confiançaja que fa 3 o 4 anys quan van descobrir l’antiga residència Montemar a Vilafortuny, es van trobar amb els llits, les taules, la cuina industrial muntada, fotografies de la gent que hi vivia, etc peròquequan una ubicació comença a córrer la gent desgraciadament ho destrossa. És per això que Cardona no publica mai al Facebook Olvidados & Abandonadosla localització dels espaisque troba.

A més, explica que una de lestroballes més importantsva ser un teatre de la Conca de Bàrbara que estava tancat des de l’any 82. El van trobar impecable però quan la ubicació va córrer van tapiar l’entrada.

Actualment estan en contacte amb l’Ajuntament de Tarragona per aconseguir entrar als edificis que són patrimoni de l’Ajuntament. Cardona però, explica que no tenen tot el recolzament que voldrien ja que les institucions moltes vegades no estan per la tasca.

La passió per fotografiar llocs abandonats

La passió per fotografiar llocs abandonatsJaume Cardona

tracking