Diari Més

Societat

Enderroquen l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Montblanc després d'anys en desús

Actualment en queden una vintena al Camp i l'Ebre, de les quals només 13 són operatives

Imatge general de les obres d'enderroc de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Montblanc, que han començat des del pati interior de l'immoble.

Enderroquen l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Montblanc després d'anys en desúsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comencen els treballs per enderrocar l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Montblanc. L'edifici es demolirà completament. De l'espai alliberat en farà ús un col·legi situat just al costat de l'antiga caserna, el Mare de Déu de la Serra. Aquest centre concertat ampliarà instal·lacions després que la Fundació Sant Fructuós, que depèn de l'Arquebisbat de Tarragona, finalment adquirís el solar de l'antiga caserna, que portava anys tancada, a la venda, i en un estat de conservació força deplorable. De les gairebé 40 casernes de la Guàrdia Civil que fa uns pocs anys hi havia al Camp de Tarragona i l'Ebre, se n'han tancat la meitat. Segons han confirmat a l'ACN fonts de la Guàrdia Civil, ara només en queden 20, de les quals 13 són operatives, bàsicament una per comarca, i les 7 restants funcionen com a habitatges logístics.

Així, una vintena de les 36 casernes que hi havia pel territori han desaparegut o, si més no, han canviat de mans i ja no són propietat del Ministeri d'Interior. Interior va tenir l'antiga caserna de Montblanc en venda durant mesos. L'edifici, amb una superfície d'uns 1.000 metres quadrats, es va treure a subhasta el setembre del 2013 per 186.500 euros, però va quedar deserta i aleshores el Ministeri va decidir taxar-la i posar-la a la venda. L'Ajuntament de Montblanc mai va mostrar interès en comprar-ho i la Fundació Sant Fructuós n'estava interessada amb la visió de fer millores al col·legi, però sense intenció de pagar-ne un preu elevat.

Ubicada a l'entrada de Montblanc, la vella caserna, finalment ja en mans de la fundació, comença a desaparèixer del paisatge urbà de la capital de la Conca. Les màquines s'han afanyat a enderrocar bona part de l'immoble per la part posterior, deixant al descobert tota la runa acumulada en el pati interior. La façana principal, protegida amb tanques, així com la gran porta d'entrada, es manté dempeus. La façana es deixa com a darrer tram a enderrocar. L'immoble, on hi havia hagut les oficines i els habitatges on residien els membres del cos policial, ocupa gairebé la totalitat d'un solar catalogat com a zona d'equipaments.

Façana principal de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Montblanc.

Enderroquen l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Montblanc després d'anys en desúsACN

tracking