Diari Més

S'inicia el procés de museïtzació de les restes romanes de Termes de Mar

La primera visualització del projecte podria estar enllestida l'11 de novembre, per la Festa Major de Sant Martí

S'inicia el procés de museïtzació de les restes romanes de Termes de Mar

S'inicia el procés de museïtzació de les restes romanes de Termes de MarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament d’Altafulla ha iniciatel procés de museïtzació de les restes romanes de Termes de Mar. Ho ha fet mitjançant una primera reunió in situ on s’han establert les pautes del projecte. El director del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), Francesc Tarrats, ha qualificat aquest procés com una «intervenció d’absolut interès» per «avançar i encaixar socialment»aquestes restes romanes altafullenques. Aquesta primera trobada ha servit per marcar les pautes d’un projecte ja concretat que podria tenir finalitzada la seva primera visualització per la Festa Major de Sant Martí, l'11 de novembre,i que es preveu que en un termini d’un any ja presenti els resultats definitius. Per la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, es tracta de «posar en valor els recursos del nostre patrimoni» i fomentar l’atracció turística de la zona.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, ha matisat que, si bé la intenció és poder oferir una primera visualització per Sant Martí, no es fixen terminis inamovibles. També ha volgut destacar l’escàs coneixement d’aquestes restes romanes de valor per part de gran part de la població, i la voluntat de no aturar els treballs tan bon punt es puguin començar per tal d’«anar avançant i recuperant el nostre entorn» de manera progressiva i continuada.

La fase inicial d’aquest projecte és la de neteja de la zona, unes tasques que aniran a càrrec de la Brigada Municipal, amb la col·laboració del MNAT, si bé Castellarnau no ha descartat contractar serveis externs en cas que fos necessari.

tracking