Diari Més

CONEIXEMENT

Estudiar fora, un somni fet realitat

Un estudiant d'Almoster rep una beca de La Caixa que li permetrà cursar un postgrau a l’estranger

David Moraga rebent el guardó de la mà dels Reis.

Estudiar fora, un somni fet realitatDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ses Majestats els Reis d’Espanya van presidir ahir el lliurament de les beques La Caixa als 120 candidats seleccionats en la convocatòria de l’any 2015 per cursar estudis de postgrau a l’estranger. Es tracta de la 34a edició del programa. L’acte també va comptar amb l’assistència d’Isidro Fainé, president del Grup La Caixa. Entre aquests, hi havia un estudiant d'Almosterguardonat, David Moragas. Va rebre una beca amb la qual continuarà cursant un màster en Cinema a la New York University. Graduat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, és guionista i treballa al departament de Producció de Homuork. També ha realitzat un màster en Direcció Cinematogràfica a l’ Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i és compositor freelance de música per a cinema i publicitat.

Durant l’acte, Iñaki Berenguer, becari en el Regne Unit de la convocatòria del 2000, va dirigir-se als assistents en representació del col·lectiu d’exbecaris de La Caixa. Iñaki va cursar un màster i un doctorat en Enginyeria a la Universitat de Cambridge. Ha treballat en Ràdio Televisió Valenciana, Hewlett Packard (Brussel·les, Bèlgica), STMicroelectronics (Sant Diego, Califòrnia), Grup Pentium d’Intel (Nova York) i NEC Laboratories America (Princeton, NJ). A més, és autor de més de 25 publicacions de recerca i alguns dels seus algorismes han estat patentats per Intel i NEC i ha estat el creador de diverses start-ups d’èxit com Pixable, que va vendre al gegant asiàtic de les telecomunicacions SingTel. La seva segona empresa va ser Contactive, que ThinkingPhones va adquirir a principis de 2015. La seva nova aventura empresarial és Coverwallet, una asseguradora online amb oficines a Nova York i Madrid.

La convocatòria d’enguany ha servit per concedir beques a candidats de 24 disciplines diferents. Les més representades han estat biologia, enginyeries, economia i empresa, arquitectura i urbanisme, matemàtiques i informàtica, física i dret. Respecte a la procedència dels becaris, la promoció de l’any 2015 comprèn estudiants de 27 províncies espanyoles i un país estranger (Argentina). Barcelona i Madrid, amb 39 i 27 becaris, respectivament, encapçalen la llista de províncies amb major nombre de becaris, seguides per València (7) i Guipúscoa (4).

El programa de beques de La Caixa és un referent entre la comunitat universitària, distingint-se entre l’oferta general de beques a Espanya. Diferents aspectes ho fan especialment valuós per als estudiants.

El programa cobreix la totalitat del cost de la matrícula, en la moneda del país de destinació. A més, les beques de La Caixa es fan càrrec de les despeses de desplaçament i d’un curs d’orientació en el qual els estudiants de cada promoció tenen l’oportunitat d’establir vincles personals i acadèmics abans d’incorporar-se a les seves respectives universitats.

tracking