Diari Més

Música

El Festival Internacional de Música de la Diputació estrena un concert infantil

Paralel·lament al festival, es realitzaran deu cursos amb professors de prestigi

Marta Mathéu, cantant i Jordi Soler, al piano, actuaran al festival

El Festival Internacional de Música estrena un concert infantilCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival Internacional de Música de la Diputació de Tarragona, que se celebra de l’1 al 10 de juliol estrenarà enguany un nou format de concert. Serà aquest dijous i està dirigit a un públic familiar i compta amb un componen pedagògic, per tal d’introduir a la música els més petits entre el públic. El concert serà a dos quarts de vuit del vespre, anirà a càrrec de Dàmaris Gelabert i hi col·laboraran alumnes d’Aprenentatge Musical del Conservatori. Gelabert és pedagoga i musicoterapeuta i estarà acompanyada de quatre músics. Entre tots presenten un concert que, a més de voler ser divertit, també ensenya valors i estimula als infants.

Entre els concerts destaca la guitarrista Carmen Becerra, antiga alumna del conservatori, el quartet Casals o la cantant Marta Mathéu, acompanyada pel piano de Jordi Soler. El director del festival, Jordi Masip, explicava que «hem escollit formacions i músics de diferents estils, per tal d’arribar al màxim de públic possible, cosa que no aconseguiriem fent només música clàssica». Per tal d’estendre l’abast el festival, els preus també són populars. Els concerts costen cinc euros com a màxim, i n’hi ha alguns de gratuïts, com el d’Aupa Quartet i l’orquestra de les V jornades de corda del Conservatori o el de Roba Estesa, grup amb algunes integrants formades al Conservatori de Tarragona. Marta Sardaña, directora del Conservatori, explicava, orgullosa, que «els exalumnes del Conservatori segueixen en contacte amb nosaltres, amb molta humilitat i estima, tot i el seu reconeixement internacional».

La setzena edició del festival, inclou deu concerts d’estils diversos i deu cursos que s’oferiran de forma simultània. Sardaña explicava ahir que «hem convidat a professionals de prestigi de tot el món, que fan de crida per alumnes internacionals. Hem tingut francesos, anglesos, holandesos o japonesos». Els deu cursos es realitzaran de forma simultània al festival i, amb motiu de les obres al conservatori, es faran a l’escola Sant Rafael. N’hi haurà per tot tipus de professional de la música, des de corda, com el violoncel, la guitarra o la viola, a instruments de vent. En les edicions anteriors, s’han cobert totes les places i enguany esperen poder repetir l’èxit.

tracking