Diari Més

Medi Ambient

La Generalitat impulsarà un protocol de comunicació ambiental pel sector químic de Tarragona

Arran dels incidents de Repsol i Dow s'ha vist que la comunicació entre empreses, administració i població s'ha de millorar

Grups de treball es reuneixen per millorar la qualitat de l'aire a Tarragona

Grups de treball es reuneixen per millorar la qualitat de l'aire a TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora general de Qualitat Ambiental, Mercè Rius, s’ha reunit aquest dilluns amb alcaldes i representants de quinze ajuntaments del Camp de Tarragona amb l’objectiu d’impulsar un protocol de comunicació ambiental relacionat amb el sector químic. Rius ha transmès als assistents la necessitat de comunicar millor les incidències relacionades amb emissions de les indústries.En aquest sentit, ha avançat que properament es farà una reunió de coordinació amb Protecció Civil, del Departament d’Interior i la Subdirecció General de Seguretat Industrial del Departament d’Empresa i Ocupació. Durant la trobada, també s’ha informat sobre qualitat ambiental a Tarragona i s’han detallat els treballs que s’estan duent a terme.

El Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta) s’activa quan hi ha un accident químic i té un protocol establert. En el cas dels incidents s'ha vist que s'ha de millorar la comunicació entre les empreses, l’administració i la població, atès que la percepció d’alguns d’aquest episodis«pot crear alarma entre la població». És el cas dels que es van produir el 23 de maig a la unitat d’oleofines de la planta de Repsol, o el 8 de juny a l’empresa Dow Chemical, totes dues a la Pobla de Mafumet. La Direcció General de Qualitat Ambiental els ha obert un expedient informatiu.El futur protocol es treballarà alhora en el marc de la Taula de la Qualitat de l’Aire al Camp de Tarragona, un organisme constituït l’estiu passat per intercanviar informació en matèria de qualitat de l’aire i d’emissions de contaminants. El grup de comunicació i transversalitat de les dades de la Taula col·laborarà per avaluar la manera de millorar la comunicació entre tots els actors.

Els municipis assistents han estat Alcover, el Morell, els Garidells, la Canonja, la Pobla de Mafumet, la Secuita, Reus, Tarragona, Vila-seca, Salou, el Rourell, Valls, Constantí, els Pallaresos, Nulles i Perafort- Puigdelfí. A la reunió també ha participat el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, la directora dels Serveis Territorials, Trinitat Castro, el gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Roger Pla, i l'Observatori de Salut Pública de Tarragona.

tracking