Diari Més

Medi ambient

El Paratge Natural de Poblet recupera l'antic camí ramader que unia el monestir i Prades

La carrerada es documenta per primer cop al 1217, quan el monestir rep permís per pasturar els seus ramats en terres sarraïnes

El Paratge Natural de Poblet recupera l'antic camí ramader que unia el monestir i Prades

El Paratge Natural de Poblet recupera l'antic camí ramader que unia el monestir i PradesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Paratge Natural de Poblet (Conca de Barberà) ha recuperat l'antic camí ramader que unia el monestir amb Prades, travessant la Vall de Torners, segons ha informat aquest dilluns el Departament de Territori i Sostenibilitat. Un total de 40 visitants van acompanyar el ramat de 429 cabres que cada estiu pastura el bosc de Poblet per ajudar a prevenir incendis forestals, experimentant l'ofici de pastor.

L'equip gestor del Paratge Natural va classificar el camí el 2013 i, posteriorment, s'ha condicionat i senyalitzat. La carrerada apareix per primer cop esmentada en un document del 1217 que autoritza el monestir de Poblet a que els seus ramats circulin lliurement pel que encara eren terres sarraïnes, fent ús dels abeuradors i pastures.

Temps després, el camí va formar part dels principals eixos de camins ramaders de Catalunya i va ser utilitzat fins a la dècada dels 60 per al trasllat del bestiar a les pastures d'estiu o amb motiu de la fira de Prades.

tracking