Diari Més

Calafell

Calafell recuperarà la Masia de Cal Rion per a encabir-hi serveis municipals

El ple ha acordat demanar una subvenció del Fons Feder per fer front a part del pressupost, d'1,7 milions d'euros

L'edifici de Cal Rion

Calafell recuperarà la Masia de Cal Rion per a encabir-hi serveis municipalsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Calafell vol recuperar part del seu patrimoni històric i donar-li nova vida. La Masia de Cal Rion, un casalici del segle XVIII que està ubicat a la cruïlla dels carrers Principal i Josep Bergés i Barba es reformarà per ubicar-hi serveis municipals. Per acometre la reforma de l’edifici, el darrer ple municipal va aprovar demanar una subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) per finançar el projecte de rehabilitació i reutilització de la Masia. La proposta va ser votada favorablement per PSC, UAM, PP i Ciutadans, i va tenir l’abstenció dels grups de CiU, CUP, ERC i el regidor no adscrit Jesús Benedicto.

El pressupost d’aquest projecte és d’1,7 milions d’euros. Calafell demana al Feder la subvenció màxima possible, que és del 50%. La resta es finançarà a càrrec del Pla de Barris del nucli antic de Calafell i amb els fons que puguin aconseguir-se del Fons de Desenvolupament Urbà Sostenible Integral (DUSI), a més de fons propis.

El vigent Pla d’Ordenació Urbana Municipal destina la Masia de Cal Rion a equipament municipal mitjançant una permuta de terrenys amb els propietaris. La permuta encara no s’ha executat, però l’Ajuntament s’ha acollit recentment a la possibilitat d’ocupar l’immoble de forma anticipada per resoldre els problemes de conservació de la coberta.

El projecte que s’hi impulsarà preveu instal·lar diferents serveis culturals i cívics i oficines, en les tres plantes de l’edificació. A la planta baixa s’hi ubicarà la seu de l’Organisme Autònom Municipal Fundació Castell de Calafell, un centre de treball arqueològic i de documentació històrica i un espai d’exposició de les troballes arqueològiques efectuades a Calafell. També s’hi emplaçarà una oficina de turisme i centre d’acollida de visitants, així com una aula polivalent. A la primera planta s’hi instal·laran les oficines comarcals de Consum i d’Habitatge, amb servei diversos dies a la setmana; hi haurà dos espais de formació i una sala d’exposicions i de conferències. I finalment, a la planta superior de la masia hi anirà el Servei d’Informació i Ajut a les Dones (SIAD) i altres dues aules.

Imatge de l'interior de l'edifici.

Calafell recuperarà la Masia de Cal Rion per a encabir-hi serveis municipalsDiari Més

tracking