Diari Més

Catllar

La moció de censura fa a Joan Díaz alcalde del Catllar

Amb un total de 7 vots a favor i 4 en contra, Antonio López deix de ser l’alcalde del municipi

El poble ha seguit la moció des de fora de l'Ajuntament perquè la sala estava plena

La moció fa a Joan Díaz alcalde del CatllarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest matí el Catllar ha viscut la primera moció de censura del municipi on 7 regidors de l’oposició han votat a favor de que substituir l’actual alcalde, Antonio López, per el candidat d’ERC, Joan Díaz.

Les raons que han motivat la censura, segons explica Joan Díaz han estat per una situació d’ingovernabilitat que lluny d’arreglar-se s’ha anat enrederint. Diaz critica una falta de generositat i comunicació per part d’un partit que no va aconseguir un govern amb majoria. També ha fet especial esment a la proposta de pressupostos i la seva tramitació, on segons declara: ‘Ens vam trobar diferents entrebancs: contàvem amb un gruix d’ingressos de 750.000€ procedents d’una reclamació a un únic pagador que no és disposa de la certesa d’obtenir i que habilita una despesa que endeutaria l’Ajuntament si no es produís l’ingrés’.

També aprofita per declarar els propòsits del nou govern en els tres anys que queden per endavant: ‘vetllarem perquè es compleixin les obres i els terminis de les depuradores que han de donar servei a les urbanitzacions de ponent del municipi. Reclamarem que es completi el sanejament integral del Catllar, donant una solució al sector de Bonaigua, Mas blanc, els Cocons o Llevant. Tornarem a estudiar el projecte d’escola de música i l’enlluernat més antic del municipi’.

A més, argumenta que el nou Ajuntament comptarà amb una nova regidoria per reforçar transparència i participació ciutadana del municipi’.

Per altra banda, Antonio López, ha començat el discurs defensant una democràcia que respectés les decisions dels ciutadans i les ciutadanes, declarant que la nova proposta de l’oposició proposava com a alcalde una persona que nomes va aconseguir el 15% dels vots, però segons López: ‘amb el suport d’una oposició que practica el transfuguisme’. També ha argumentat que els motius de la censura no es corresponen amb la realitat explicant que: amn un any s’han fet més de 400 reunions amb veïns, s’han firmat 615 decrets del funcionament del municipi, 23 llicencies d’obres, 8 llicencies d’activitats, etc’. També ha defensat que van posar solució al problema d’aigua potable a diferents urbanitzacions i que van iniciar les obres de l’escola d’angles, que l’oposició posava en dubte.

Per altra banda, defensa que no es pot atribuir una mala gestió econòmica ja que: ‘vam tancar el 2015 amb 1.100.000€ remitent de tresoreria estava a 800.000€ quan va entrar al govern’.

tracking