Diari Més

Canvi d'alcaldia a Banyeres del Penedès

El nou mandatari és Amadeu Benach del grup municipal BNY-AM i fins ara tinent d'alcalde.

Amadeu Benach rebent la vara d'alcalde

Canvi d'alcaldia a Banyeres del PenedèsL.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A les eleccions municipals del 2015, Banyeres del Penedès, va obtenir uns resultats que van canviar el panorama municipal. Després de quasi vint anys governant el PSC i vuit anys CIU amb coalició amb ICV inicialment i, posteriorment amb el PP, per primera vegada entrava un nou partit municipalista al consistori. Amb quatre regidors BNY-AM, irrompia i guanyava les eleccions contra tot pronòstic. CiU que fins el maig havia governat amb 5 regidors, perdia 2, quedant-se tan sols amb tres, el PSC passava de quatre a tres regidors i ICV mantenia el seu regidor.

Després de dies de negociacions i tenint la clau de govern, BNY feia un pacte amb PSC i ICV, donant-li l’alcaldia a Anna Ordońez del PSC durant el primer any, per a governar els tres anys restants.

El ple del canvi

Aquest dissabte a les sis de la tarda és quan ha tingut lloc el ple extraordinari per fer el canvi i traspassar els poders. A l’acte han assistit els alcaldes de Calafell, Sant Jaume dels Domenys, l’Arboç, Bellvei, regidors de diversos municipis, diputats, la candidata al Senat per Tarragona, Mª Jesús Sequera, així com molts veïns i veïnes que han volgut estar presents en aquest moment especial per al municipi.

La fins ara alcaldessa Anna Ordóñez, ha volgut acomiadar-se, donant les gràcies a tots per aquest any i ha explicat que la renúncia a l’alcaldia ha estat provocada pel pacte de govern que van fer fa un any, i que continuarà treballant pel bé de la vila. Visiblement emocionada, li ha fet entrega de la vara d’alcalde a Amadeu Benach, qui pren el relleu fins el final de la legislatura.

Amadeu Benach ha acceptat i promès el càrrec per imperatiu legal. A continuació ha presidit el ple i ha fet un discurs molt emotiu, recordant al seu pare ja difunt, però ple d’alegria i felicitat per a convertir-se en alcalde del seu poble.

En declaracions al Diari Més ha explicat que “de moment no hi haurà grans canvis, sinó petits i continuarem amb el que portem fent des de fa un any”.

tracking