Diari Més

Presons

Situació de tensió a Mas Enric per l'obertura d'un expedient a un pres

Es va mostrar violent amb un infermer i un grup d'interns l'encoratjava mentre el duien reduït a una sala d'aïllament

Imatge d'arxiu de l'interior del centre penitenciari

Situació de tensió a Mas Enric per l'obertura d'un expedient a un presCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els funcionaris de la presó de Mas Enric s'han vist obligats aquest divendres al matí a reduir un dels interns a causa de l'actitud violenta que estava mostrant amb un auxiliar d'infermeria del centre. L'origen del conflicte amb l'intern es remunta dijous al vespre, quan en el moment de subministrar-li la medicació, ja va mostrar-se violent amb l'auxiliar d'infermeria que li subministrava.

A causa d'aquest incident, a l'intern se li va obrir un expedient informatiu, circumstància que se li ha notificat el divendres al matí. Això ha estat el detonant d'una nova situació d'esclat de violència. En aquesta ocasió però, la intensitat de l'atac ha obligat els funcionaris del centre a intervenir i reduir al pres.

Una vegada reduït, l'intern ha estat traslladat a la sala d'aïllament com a mesura disciplinària. En el moment del trasllat, un grup de presos del mateix mòdul, que estaven circulant per les dependències interiors reservades a aquesta finalitat han començat a encoratjar l'actitud de l'intern i a proferir crits d'ànims capa ell. La situació, però, segons que han informat des d'assumptes penitenciaris del departament de Justícia no ha tingut més recorregut i posteriorment s'ha fet el torn del dinar sense cap problema amb els presos.

Fons pròximes a la presó i als interns havien explicat aquest divendres que la situació que es produïa a la presó havia estat de major conflicte, amb presos que havien provocat problemes en el canvi de torn i que es negaven a sortir de les seves cel·les. Fons del Departament han negat aquesta circumstància i han assenyalat que l'incident s'ha circumscrit a l'actitud dels presos que encoratjaven al que estaven traslladant.

Amb tot, segons que han apuntat també des de Serveis Penitenciaris s'haurà de valorar si l'actitud del grup de presos és mereixedora d'algun tipus d'expedient. De la mateixa manera s'ha indicat que fins al centre de Mas Enric s'hi ha desplaçat el subdirector d'Assumptes Penitenciaris, una circumstància que han valorat com una «actitud de responsabilitat». Des del departament assenyalaven que qualsevol incident en un centre penitenciari obliga a realitzar un informe i consideren com a un signe destacable que el mateix subdirector d'Assumptes Penitenciaris s'impliqui en la seva elaboració.

tracking