Diari Més

Infraestructures

Un centenar de persones es reuneixen a la Selva per oposar-se a la nova circumval·lació d'Almoster

Reclamen que el territori «no es fragmenti més»

Un centenar de persones es reuneixen a la Selva per oposar-se a la nova circumval·lació d'Almoster

Un centenar de persones es reuneixen a la Selva per oposar-se a la nova circumval·lació d'AlmosterCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de veïns de la Selva del Camp s'ha reunit aquest dimecresen una assembleaa l'auditori Santa Llúcia el municipi per debatre sobre la construcció de la variant d'Almoster. «No volem que el territori es fragmenti més del que ja ho està», afirma amb rotunditat Alexandre Arnau, un dels organitzadors. La reunió ha servit per posar sobre la taula els efectes possibles efectes que pot tenir per les finques ubicades a la zona la nova circumval·lació que desviarà el trànsit de l'interior d'Almoster. L'acte ha comptat amb la participació de membres de Gepec i de la plataforma No a la MAT.

La principal reivindicació de l'assemblea és que la nova variant mantingui el traçat actual de la via que uneix aquests dos municipis, però ampliant-la, en lloc de fer un traçat nou. Aquesta última opció suposaria noves expropiacions i que un grapat de parcel·les properes al poble, on tradicionalment s'hi ha fet horta, quedessin partides. «En menys d'un quilòmetre de distància estem afectats per tres carreteres, i si ara la variant no manté el traçat de l'actual, seran quatre les vies que afectaran el camp selvatà», comenta Arnau.

Els assistents han plantejat diverses preguntes com per exemple en quin estat es troba el projecte o quan es podran fer al·legacions. De moment, l'assemblea ha decidit crear una pàgina de Facebook anomenada 'Ho permetrem?', on s'informarà de totes les novetats que se sàpiguen sobre el projecte, així com es farà campanya per difondre la seva posició envers el projecte.

«Arribarem on calgui arribar», asseguren els organitzadors, que no descarten portar les seves reivindicacions a la Generalitat. Després de l'acte del dimecres, prepararan noves accions per donar a conèixer el seu posicionament.

Un centenar de persones es reuneixen a la Selva per oposar-se a la nova circumval·lació d'Almoster

Un centenar de persones es reuneixen a la Selva per oposar-se a la nova circumval·lació d'AlmosterDiari Més

tracking