Diari Més

Laboral

SCA ofereix 32 llocs de treball a la fàbrica de Puigpelat pels afectats pel tancament de la de Mediona

La companyia i els treballadors han arribat a un acord, on s'han ofert dues destinacions per ser recol·locats o una indemnització millorada

SCA ofereix 32 llocs de treball a la fàbrica de Puigpelat pels afectats pel tancament de la de Mediona

SCA ofereix 32 llocs de treball a la fàbrica de Puigpelat pels afectats pel tancament de la de MedionaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors i la direcció d'Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA) a Mediona (Alt Penedès) han arribat a un acord sobre el tancament de la fàbrica. Fonts del comitè d'empresa han explicat que la companyia ofereix un trasllat per a tota la plantilla, que pot quedar repartida entre les fàbriques d'SCA a Puigpelat (Alt Camp) i Allo (Navarra). En el cas de la factoria de l'AltCamp es podrienreubicar fins a un total de 32 treballadors.

En els dos casos, els treballadors rebrien ajudes econòmiques durant els primers quatre anys. A Puigpelat, la direcció es compromet a garantir una ajuda econòmica de 200 euros mensuals en concepte de benzina durant quatre anys.

Pel que fa als treballadors que vulguin incorporar-se a Allo, rebran una ajuda de 1.000 euros pel trasllat a Navarra, i 5.000 euros en el conjunt dels dos primers anys per facilitar el canvi. Al mateix temps, rebran suport econòmic mensual pel lloguer: 400 euros durant el primer any, 300 durant el segon, i 200 durant el tercer i quart.

En tots els trasllats, els treballadors mantindran l'antiguitat a SCA, però tots els nous llocs de treball són de categoria inferior a la que ocupen els treballadors actualment a Mediona. El comitè d'empresa ha lamentat aquesta qüestió, ja que això comporta una reducció dels salaris actuals. D'altra banda, l'acord també concedeix un any d'adaptació per a tots els treballadors traslladats. Si se'n desdiuen, podran optar a les mateixes condicions d'indemnització que els treballadors acomiadats inicialment.

Millor indemnització en cas d'acomiadament

Al mateix temps, l'acord també estableix les condicions d'indemnització per als treballadors que rebutgin el trasllat: 45 dies per any treballat més un pagament lineal de 4.000 euros, amb un màxim per indemnització de fins a 110.000 euros.

A partir d'aquest dimecres, els 69 treballadors afectats han de decidir si s'acullen al trasllat o als acomiadaments. En conjunt, el comitè ha valorat positivament l'acord perquè assegura que millora les condicions de l'ERO del 2013.

Després d'un mes de negociacions, el comitè d'empresa i la direcció s'han reunit aquesta setmana per enllestir les condicions del tancament de la fàbrica de Mediona. Una llarga reunió de gairebé 13 hores aquest passat dilluns al Departament de Treball va servir per establir un pre-acord que aquest dimarts al vespre ha estat validat per l'Assemblea de Treballadors. Avui dimecres, comitè i direcció signaran el pacte definitiu i constituiran una comissió de seguiment del tancament de la fàbrica, alhora que s'establirà el calendari de trasllats i acomiadaments.

El comitè d'empresa ha assegurat que preveu que bona part de la plantilla rebutjarà els trasllats i preferirà ser acomiadada, ja que la fàbrica d'Allo comporta«un canvi de vida»i incorporar-se a Puigpelat requereix llargs desplaçaments diaris per als treballadors de Mediona. Alhora, el comitè ha explicat que la plantilla veu amb cert «recel»el futur de la planta. «El 2013 ja ens van prometre la continuïtat de la fàbrica de Mediona i ara finalment tancaran», recorden.

tracking