Diari Més

Política

Puigpelat proposa revocar el càrrec d'alcalde perpetu a Franco el 18 juliol a tot Catalunya

El Consell Comarcal de l'Alt Camp ja té previst fer-ho en aquesta data

Cunit ja no tindrà  Franco com alcalde honorífic i 'perpetuo'

Cunit ja no tindrà Franco com alcalde honorífic i 'perpetuo'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcaldessa de Puigpelat (Alt Camp), Marta Blanch (CiU), ha proposat que tots els ajuntaments catalans aprovin una moció conjunta per revocar l'honor d'alcalde perpetu al general Francisco Franco el 18 de juliol.

A partir del debat sobre conservar o no el monòlit franquista de Tortosa (Baix Ebre) al riu Ebre, molts ajuntaments han descobert el càrrec honorífic del dictador com a alcalde perpetu.

Tortosa ja va revocar aquest nomenament dels anys cinquanta per unanimitat i, en les últimes setmanes, diversos ajuntaments han localitzat les actes en les quals s'acordava aquest honor per anul·lar-les.

També la Diputació de Tarragona està revisant els seus arxius per localitzar qualsevol honor a Franco i al seu règim, amb el propòsit de revocar-los en el pròxim ple de l'organisme.

En aquest context, Blanch ha proposat que la mesura sigui conjunta en tots els consistoris de Catalunya i en l'efemèride del 18 de juliol, dia de l'inici de la Guerra Civil espanyola.

Puigpelat pertany a la comarca de l'Alt Camp, el Consell Comarcal de la qual aprovarà revocar qualsevol honor al dictador justament en aquella data.

tracking