Diari Més

Cinema

'El Rei Borni', de Marc Crehuet, premi al millor llargmetratge del FIC-CAT

'Mater Salvatoris', de Marc Barceló, s'endú el guardó al millor curt i 'Ebre, del bressol a la batalla' és el premi del públic

'El Rei Borni', de Marc Crehuet, premi al millor llargmetratge del FIC-CAT

'El Rei Borni', de Marc Crehuet, premi al millor llargmetratge del FIC-CATACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'El Rei Borni', de Marc Crehuet, s'ha endut el premi al millor llargmetratge en la novena edició del Festival Internacional de Cinema en Català, reconegut amb guardó i 3.000 euros. La pel·lícula arrenca amb la trobada entre un antiavalots i el manifestant a qui va rebentar l'ull. D'altra banda, 'Mater Salvatoris', de Marc Barceló, s'ha endut el premi al millor curtmetratge, guardonat amb 2.000 euros. El premi del públic ha estat per 'Ebre, del bressol a la batalla', de Román Parrado, que va inaugurar el festival, i que rebrà 500 euros. Els guanyadors s'han donat a conèixer en la gala de cloenda del festival, conduïda per la Companyia Impro Barcelona, a Roda de Berà. El director del FIC-CAT, Antonio Barrero, ha destacat que al certamen«no només s'ofereix espectacle: és també un punt de trobada que permet trobar sinergies en el món del cinema català, que està en una situació complicada».

Segons Barrero, aquesta ha estat«una de les edicions més reeixides de totes», més enllà de la participació, per la interacció amb el públic, la qualitat de col·loquis i la bona tria de documentals i llargmetratges. «Hi ha hagut un nivell molt alt de produccions respecte a altres anys», ha afirmat el director del FIC-CAT. D'altra banda, es fa bon balanç també de les dues novetats de l'edició d'enguany: el programa Nova Crítica i la sessió de 'networking' i intercanvi de projectes entre professionals consolidats i joves del sector. Segons Barrero, ja hi ha professionals que «treballen per veure possibles sortides de projectes», alhora que «s'han creat sinergies molt importants»que han afavorit que hi hagi projectes que ja hagin sortit amb viabilitat econòmica.

Durant la cloenda, que s'ha iniciat amb una catifa vermella amb molta presència mediàtica, s'han presentat també la resta de premis. El Premi Jove 48 Hores, amb un guardó i 500 €, se l'ha endut'No deixis que ningú et tapi els ulls', d'Ares Pallarès i Xènia Oliver. El premi a la millor producció de les comarques tarragonines, amb un guardó i 500 €, ha estat per 'Paddling to Alaska', de Rai Puig. El premi a la millor producció d'un centre educatiu, amb guardó i material audiovisual ha estat per 'Piaget el musical', de l'ESC Piaget, de Barcelona. 'Equilibrista' ha rebut el premi al millor videoclip (500€), de Marta Tomàs i Mar Morey.

Agustí Villaronga ha rebut el premi al millor documental, amb guardó i 1.500 €, per 'El testament de la Rosa', d'Agustí Villaronga. El premi a la millor direcció l'ha rebut Daniela Fejerman, per 'L'adopció', amb un guardó de 500€. Finalment, la menció especial del jurat ha estat per 'Som Pastor', de Borja Zausen; i el premi Nova Crítica per "Un dia perfecte per volar", de Marc Recha.

El jurat de la Competició Oficial estava format pels cineastes Kike Maíllo, Carles Bosch i Lluís Danés, les actrius Montserrat Carulla, Maria Molins, Júlia Creus i Joan Reig. D'altra banda, el jurat del concurs Jove 48hores estava format per Agustí Argelich, Carlos R. Ríos, Dani de la Orden i Mike Hostench.

tracking