Diari Més

Policial

Els Mossos descarten l'homicidi en el cas de l'home trobat calcinat dins d'un cotxe a Vimbodí

Una cigarreta s'apunta com l'origen del foc que va asfixiar la víctima, escàpol d'un centre penitenciari

Els Mossos descarten l'homicidi en el cas de l'home trobat calcinat dins d'un cotxe a Vimbodí

Els Mossos descarten l'homicidi en el cas de l'home trobat calcinat dins d'un cotxe a VimbodíACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra descarten l'homicidi en el cas de l'home trobat mort dins d'un cotxe calcinat en un camí dels boscos de Poblet, al terme de Vimbodí (Conca de Barberà) el gener d'enguany. El cap de l'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos al Camp de Tarragona, l'inspector Joan Mulet, ha confirmatque l'individu va morir accidentalment asfixiat a l'interior del vehicle.Segons la investigació, l'home, escàpol d'un centre penitenciari, va triar un lloc apartat per passar la nit. Tot apunta que s'hauria quedat adormit i una cigarreta hauria generat el foc. L'autòpsia va revelar que l'home havia consumit alcohol i substàncies estupefaents. Els seus antecedents penals sumat al lloc recòndit on va aparèixer calcinat va fer pensar en un primer moment que es tractés d'un homicidi.

Finalment la investigació ha conclòs que l'home va morir de forma violenta, però accidental, per inhalació de fum. Una de les proves més concloents va ser la troballa d'una cigarreta dins del cotxe. Segons la inspecció ocular, cap factor extern va propiciar el foc. «El punt d'ignició es va originar dins de l'habitacle, no fora», confirma l'inspector Mulet.Uns vigilants rurals de la zona natural van trobar el vehicle el passat 13 de gener d'enguany en un camí rural a la zona del barranc de l'Argentada. La víctima, que portava almenys 24 hores morta, estava completament carbonitzada i en un estat tan deteriorat que va caldre la intervenció dels Bombers per treure el cadàver i el seient tot alhora.

La víctima es trobava al seient del conductor d'un Hyundai, del qual no n'era el propietari. Si bé va costar identificar el cadàver, una de les línies d'investigació ja apuntava des d'un primer moment que es tractava d'un presidiari que estava de permís, però no havia tornat al centre penitenciari. L'home, veí de Berga, freqüentava el territori lleidatà.

tracking