Diari Més

Política municipal

El PSC vol eliminar les referències als Pujol a Calafell

Volen que es treguin totes les plaques commemoratives on hi figuri el seu nom així com les referències en els webs municipals oficials

El PSC vol eliminar les referències als Pujol a Calafell

El PSC vol eliminar les referències als Pujol a CalafellDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC de Calafell (Baix Penedès) vol eliminar qualsevol referència a la localitat a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol o als membres de la seva família, a través d'una moció que es debatrà en el ple d'aquest dilluns, informa aquest partit.

La moció es basa en la doble moral que suposa l'evasió d'impostos amb reivindicar l'ètica i proposa retirar els honors a la família Pujol que puguin existir al municipi.

«En molts discursos des de la tribuna del Parlament, actes públics i mítings, Jordi Pujol i Soley sempre intentava donar lliçons d'ètica i moral a tothom, mentre ell estava amagant un delicte fiscal», indica el text.

La moció recorda que l'expresident de la Generalitat va visitar diverses vegades Calafell per inaugurar instal·lacions que inclouen plaques commemoratives i que també va signar en el llibre d'honor de l'Ajuntament.

La proposta dels socialistes consisteix a canviar totes aquestes plaques commemoratives amb un text idèntic, però al qual s'hagi esborrat qualsevol referència a la figura presidencial.

També es pretén«retirar tota mena d'honor i distincions que hagi aprovat el ple de l'Ajuntament a la persona»de Pujol i «retirar totes les referències en les pàgines web i xarxes socials de l'ajuntament a la família Pujol-Ferrusola».

La moció també insta a «retirar el títol de Padrina d'Honor del Bot Salvavides a Marta Ferrusola, dona de l'expresident Jordi Pujol».

tracking