Diari Més

Infraestructures

Un grup de veïns de la Selva s'oposa a la construcció de la variant d'Almoster

Faran una assemblea informativa el pròxim 8 de juny i no descarten constituir-se en plataforma

Muntatge del traçat de la carretera actual de la circumval·lació d'Almoster.

La Diputació invertirà més de 17 M € a la xarxa viària aquest any 2016Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de construcció d'una circumval·lació entre Almoster i la Selva del Camp ha posat en peu de guerra alguns veïns d'aquestúltim. Un grup de possibles afectats critica que un dels projectes que té més possibilitats de tirar endavant «podria fer malbé» un grapat de finques que es veurien expropiades a causa del traçat de la nova via. Per traslladar el seu malestar a la resta de la comunitat, han organitzat una assemblea informativa el pròxim dimecres 8 de juny a l'auditori Santa Llúcia de la Selva, a les 8 del vespre.

«Estem a favor que es faci la nova carretera», asseguren però creuen que s'ha de tenir en compte les afectacions que tindrà pel territori. Expliquen que, si bé el projecte encara no està tancat del tot, el que té més possibilitats d'acabar-se materialitzant comportaria deixar obsoleta la carretera que actualment connecta ambdós municipis, així com l'expropiació de petites parcel·les de terra, situades molt a tocar del poble, on històricament s'hi ha fet horta. «Aquests petits trossos de terra quedarien destrossats, si finalment es fa així», sentencien.

L'assemblea vol plantejar les conseqüències que el nou vial podria tenir i comunicar-les al conjunt de la població. De moment, compten amb el suport del grup ecologista Gepec i de la plataforma No a la MAT —contrària a la construcció de la línia de molt alta tensió—. La voluntat d'aquesta primera trobada és temptejar el terreny i ser un «pas previ a la constitució d'una plataforma».

La Diputació va aprovar a finals de març una dotació pressupostària de més de 17 milions d'euros per a la millora de la xarxa viària de la província. La construcció de la variant entre Almoster i la Selva, que evitaria creuar el primer d'aquests municipis, té un pressupost assignat d'1,8 milions d'euros.

tracking