Diari Més

Seguretat

​Tarragona és la província on es cometen més robatoris en habitatges

Un estudi fet per les asseguradores conclou que en els mesos d'hivern es registra una major activitat

​Tarragona és la província on es cometen més robatoris en habitatges

​Tarragona és la província on es cometen més robatoris en habitatgesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona se situa com la segona província on es registren més robatoris en habitatges, només per darrere de Múrcia. Així ho ha fet públic la presidenta de la patronal de les asseguradores espanyoles, Unespa, Pilar González de Frutos, en la presentació de la Memòria Social de l'Assegurança, un informe que analitza aquest sector. La principal conclusió que s'extreu de l'estudi és que els robatoris són més freqüents al litoral mediterrani i durant els mesos d'hivern. El mes d'agost seria l'excepció a aquesta estacionalitat.

Si bé la província registra el tant per cent de probabilitat de patir un robatori —se situa en 65,72%—, el cost mitjà del sinistre no és dels més elevats, ja que oscil·la entre els 1.250 i els 1.500 euros. Si es compara amb la mitjana a la resta de províncies catalanes —on supera en tots tres casos els 1.500 euros, aquest cost és menor a Tarragona.

A banda de la ubicació i l'estacionalitat, l'estudi constata que dilluns i divendres són els dies en els quals es registren més robatoris. Per en contra del que acostumen a dir els mites, l'activitat decau durant els caps de setmana. Malgrat això, la presidenta d'Unespa ha remarcat que «no es pot abaixar la guàrdia en cap moment, perquè els lladres no descansen mai».

Les tendències més recents per entre els lladres per intentar accedir als domicilis o als negocis són l'ús d'inhibidors de freqüència, i la instal·lació de microcàmeres a les espieres. Juntament amb aquests mètodes, també n'hi ha de més tradicionals com la relliscada —obrir el pany amb una radiografia o eina similar, si no s'ha tancat la porta amb clau, el 'bumping' —cop sec amb un martell a una clau que s'ha introdït prèviament al pany i que fa saltar-lo—, o la manipulació dels sistemes interns de bloqueig del bombí amb un rossinyol.

En total, les asseguradores espanyoles van pagar 291 milions d'euros als seus clients el 2014 (any del qual s'han utilitzat les dades per fer l'estudi) en concepte d'indemnitzacions per robatoris a les llars.

tracking